Bäddat för svenska framgångar 2016?

Mot nya mål 2016

2016-01-17

Mål är viktiga. Årets tävlingskonferens satte ett rejält avstamp. Mål, inte bara för OS 2016, utan även mot 2025 där alla som vill ska kunna tävla i ridsport. En utmaning - ja den antar ridsporten.

Till tävlingskonferensen är alla som har med tävling att göra kallade, allt från tävlingsarrangörer till funktionärer och yrkesverksamma.

Tävlingssektionens ledmöter fanns på plats, precis som ledamöter i grenkommittérna, funktionärer, ansvariga i distrikten och Svenska Ridsportförbundets kanslipersonal i Arlanda stad.

Här presenterade Per Palmström, ledamot i Sveriges Olympiska Kommitté, arbetet kring de olympiska ringarna, men också med lite darr på stämman. Han är förälder till en tävlande dotter och vet det mesta om hårt jobb i stallet. Och han fruktade kritik för sitt inspel i dotterns egen idrott. Han efterlyste fler till SOK:s talangprogram inför kommande OS och flaggade för svensk ansökan om vinterspel - igen.

På agendan fanns allt från workshops i de olika grenarna och varumärkesbyggande till de små detaljerna som behöver oljas i tävlingsmaskineriet..

Hur ska svensk ridsport skapa ett tävlingssystem som lockar alla?

Förslagen var många och kommer att arbetas vidare med.
Barns och ungdomars tävlande är hela tiden aktuellt.

Förslagen från konferens kommer med i det vidare arbetet som senare kommer ut på remiss till berörda parter. Svensk Ridsportförbundet vill fortsätta arbeta efter Riksidrottsförbundets riktlinjer men med egen krydda.

- Tänk vilken ambition och entusiasm det finns inom svensk ridsport. Här är en underbar vinterhelg där alla kan vara ute och njuta tillsammans med sin häst. Istället ger ni alla er tid för att föra svensk ridsport framåt, kommenterade Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster inför konferensdeltagarna.

Förslag och debatter kommer att publiceras på Svenska Ridsportförbundets webb inom de närmaste dagarna.

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons