Stående från vänster: Eva Lundqvist, Agneta Aronsson och Patrik Brissman, samt sittande Felicia Grimmenhag
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

ATG Hopp & Talang ger plats för fler

2016-03-28

ATG Hopp & Talang är en satsning på ryttare med mästerskap i sikte. I den aktuella truppen har det fram till idag ingått sju ryttare från tre discipliner. Nu välkomnar ATG ytterligare två talanger till teamet - pararyttarna Felicia Grimmenhag, 21 år, och Eva Lundqvist, 33 år.

Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) och Svenska Ridsportförbundets skräddarsydda talangprogram ger under ett år talangfulla ryttare stöd och värdefull kunskap för att bygga en långsiktig, hållbar sportsatsning med sikte mot mästerskap. Här får ryttare som med rätt häst och rätt stöd, anses ha potentialen att bli mästerskapsryttare i sina respektive discipliner.

- Både Felicia och Eva är ryttare som vi tror kan nå väldigt långt och vi hoppas att det här året kan ge dem båda en bra grund att utvecklas vidare från, säger Agneta Aronsson, landslagsledare för ryttare med funktionsnedsättning som nu även tar plats i resursteamet för ATG Hopp & Talang.

En naturlig utveckling
ATG har stöttat de svenska paralympierna sedan 1995. År 2007 utökades stödet då man gick in som huvudsponsor åt Lag Paralympics, Svenska Handikappidrottsförbundets satsning på de paralympiska spelen.
- Med tanke på ATGs engagemang i såväl Svenska Ridsportförbundet som Lag Paralympics, känns den här utvecklingen av ATG Hopp & Talang helt rätt. Vi tror på att ingen dröm är för stor och med ATG Hopp & Talang ger vi nu fler unga ryttare chansen att förverkliga sina drömmar, säger Patrik Brissman, informationschef på ATG.

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons