Antonia Ax:son Johnson gratulerar U25-ryttaren Karin Martinsen efter SM-helgen på Strömsholm 2016, då Karin blev vann kvalomgången i Lövsta Future Challenge Jumping U25.
FOTO: Lövsta Future Challenge

Tre år till med Lövsta Future Challenge

2017-05-18

Nu är det klart att det blir ytterligare tre år med Lövsta Future Challenge, satsningen för att ta unga talanger i både hoppning och dressyr till en internationell Grand Prix-karriär. Både U25-ryttare och unga hästar omfattas av satsningen.

– Aldrig trodde vi att Lövsta Future Challenge skulle få ett sådant genomslag som det har fått både inom dressyren och hoppningen. Lövsta Future Challenge har blivit en stark motor i svensk ridsport och vi är precis i början av en fantastisk och positiv utveckling, den vill jag fortsätta vara med och stötta, säger Antonia Ax:son Johnson, ägare till Lövsta Stuteri och sponsor av Lövsta Future Challenge.

Lövsta Future Challenge Dressage hade sin första säsong 2012 och Jumping 2014. Tävlingen är etablerad i svensk ridsport och ett mål på vägen mot en internationell elitkarriär. Nu är det klart att tävlingen fortsätter till och med 2020.

– Det är fantastiskt att se utvecklingen, inte minst på våra U25-ekipage under de år vi kört tävlingen. Standarden på svensk dressyr ökar på bred front, fler ekipage i Grand Prix och ekipage som rider på högre procent, säger Peter Härnstam, projektledare för Lövsta Future Challenge Dressage.

– Vi ser att våra svenska unghästar står sig väl i den internationella konkurrensen och flera ur första säsongen tävlas framgångsrikt i 150-klasser. Våra U25-ryttare har också visat framfötterna både i Lövsta Future Challenge-finalen och under andra stora internationella tävlingar. Det är även roligt att flera av dem fått representera Sverige i seniora landslagssammanhang, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping.

Ett av målen för Lövsta Future Challenge är att minst två hästar eller ryttare, som deltagit i tävlingen, finns med i landslagen under OS i Tokyo 2020.

Säsongen för Dressage är i full gång och nästa kval äger rum under midsommardressyren i Everlöv. För Jumpings del går första kvalet för unga hästar strax efter EM i Göteborg.

Klart med gemensamt kval på Elmia
Scandinavian Horse Show även 2017

Lövsta Future Challenge kommer tillbaka till Elmia Scandinavian Horse Show i oktober, med kval i både dressyr och hoppning.

- Vi är jätteglada över att ha säkrat en gemensam kvalplats för våra ryttare, även i år. För oss är det ett tillfälle att föra samman disciplinerna på ett naturligt sätt, säger Peter Härnstam som är projektledare för Lövsta Future Challenge Dressage.

Dressyrekipagen kommer att rida sitt sista kval innan finalen i Friends Arena och det är på Elmia Scandinavian Horse Show som de sista viktiga poängen delas ut. Dessutom får ryttarna rida finalprogrammet, FEI Grand Prix U25.

För hoppningens del är Elmia i stället den första kvalomgången för U25-ryttarna, som har möjlighet att tävla i flera riktigt fina klasser för att plocka poäng.

- Elmia Scandinavian Horse arrangerade väldigt fina tävlingar förra året och det känns både bra och viktigt att kunna erbjuda våra U25-ryttare en riktigt högklassig tävlingsplats, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping.

Elmia Scandinavian Horse Show går mellan den 25:e och 29:e oktober 2017.

weg_tryon2018_logo

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons