FOTO: My Jeppsson Lindkvist, Matfors RF

Superstart med centimeterhoppning

2019-03-07

Lekfullt och lärorikt. Centimeterhoppning är en av flera nya tävlingsformer och en kul start på tävlingskarriären. Ta Idrottslyftet till hjälp och testa!

Idrottslyftet  är ett perfekt sätt att testa nya tävlingsformer. Som till exempel centimeterhoppning. Läs mer om Idrottslyftet här.

Den så kallade 90/10-gruppens arbetar med att förnya tävlingssystemet för barn och ungdomar, men kan användas av alla åldersgrupper. Fokus är att de nya tävlingsformerna ska vara roliga och utbildande för både häst och ryttare, men samtidigt inte vara resurskrävande.

I hoppning finns centimeterhoppning från och med 20 cm till och med 85 cm, bedömning A:Stilla, A:Plus och A:Da Capo.

Så här funkar det:

A:Da Capo innebär att ryttaren själv väljer vilken tid han ska rida på. Resultatet blir antalet fel och den differens det blir mellan den önskade och uppnådda tiden i ritten. Den kan ridas med en eller två omgångar.

A:Plus innebär att man får ett poäng för varje övervunnet hinder istället för 0 fel. Vinnare är den med högsta poäng och vald metod (exempelvis tid eller inverkanspoäng).

A: Stilla innebär att det mitt på banan finns ett markerat område, där ekipaget ska skritta eller göra halt under 5 sekunder. Om inte ekipaget lyckas med det blir det 4 fel för olydnad.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons