Felicia Grimmenhag på nya hästen Tarot E.
FOTO: Privat

Ny häst till Felicia Grimmenhag

2017-03-01

Felicia Grimmenhag har fått en ny häst med sikte på framtida mästerskap inom paradressyren. Hästen heter Tarot E och är en erfaren häst som gått Medelsvår B-dressyr.

Felicia hade inte en chans när hon som 17-åring blev påkörd av en bil. Hon blev allvarligt skadad och fick amputera båda benen. Men Felicia har en vilja och kämpaglöd som få. Redan efter tio veckor var hon uppe i sadeln igen.

2015 blev hon inbjuden till Falsterbo Horse Show för att ha en clinic tillsammans med Anna Hassö. Jana Wannius såg Felicia rida. 
-Jag pratade lite kort med Felicia efter hennes uppträdande 2015 och märkte snabbt att hon var en makalös, extraordinär tjej. Så jag sa till Felicia att jag skulle försöka hjälpa henne med en ny bra häst, säger Jana Wannius.

Jana samlade ihop en rad hästprofiler som nappade på idén. Han fick med sig Jan Fristedt, Charlotte Haid Bondergaard, Patrik Kittel och Ulrika Hedin för att sponsra en ny häst. Men det visade sig inte helt enkelt att hitta en häst och det tog över 1,5 år att hitta den optimala hästen. Så i lördags stod äntligen den nyinköpta hästen i Felicias stall.

Tarot E är född 2003, e.Rubinrot ue. Allegretto, hos uppfödaren Kicki Månsson. Carina Johansson har utbildat Tarot E från två års ålder med hjälp av tränaren och OS-ryttaren Mads Hendeliowitz.

-Allt känns som en saga! Jag trodde knappt på Jana, som jag inte träffat tidigare, när han sa att han ville hjälpa mig skaffa en häst. Jag har bara träffat Jana några gånger sedan dess, men han har hjälpt mig med goda råd. Det känns väldigt tryggt att ha haft honom med på min resa. Jag känner en enorm tacksamhet till Jana och de underbara människor som hjälpt mig och som jag ännu inte känner, säger Felicia.

weg_tryon2018_logo

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons