Para-ryttarna på Strömsholm - Svenska Ridsportförbundet

Pararyttargruppen med Anita Johnsson och Carolin Rutberg närmast kameran, njuter av lunch och vårsol på Strömsholm.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Para-ryttarna på Strömsholm

2017-03-26

I helgen samlas truppen med para-ryttare på Strömsholm för avstämning och programridning inför årets internationella säsong.

I truppen ingår både rutinerade ryttare som varit med länge och nya namn.

- Vi har elva ekipage i gruppen i år, säger landslagsledare Agneta Aronsson.

kram
Kristina Alderheim och Banjo, ett av de nya ekipagen i truppen.

Para-dressyr är en av grenarna på EM i Göteborg i augusti och det är naturligtvis det stora målet för säsongen. Men innan Agneta Aronsson är redo att ta ut EM-ryttare ska den internationella säsongen förberedas och ridas.

- Vi har tre internationella tävlingar, i Belgien, Norge och Nederländerna, dit ryttarna åker. Senare i sommar kommer Nordiska Mästerskapen i Hammarö och sedan är det dags för EM.

Två internationella mästerskap på hemmaplan alltså.

- Jag kan hoppas, och jag skulle vilja, men jag är inte så rutinerad än, säger Felicia Grimmenhag om en plats i EM-laget.
– Min häst Tarot och jag gör första säsongen tillsammans.

Felicia Grimmenhag ingick tillsammans med Eva Lundqvist i satsningen ATG Hopp& Talang förra året, ett år Felicia säger ha gett henne mycket i utvecklingen som ryttare.
- Och det var jätteroligt att träffa de andra ryttarna som ingick i programmet och utbyta erfarenheter.

AnitaCarolin
Anita Johnsson och Carolin Rutberg. Foto: Svenska Ridsportförbundet

Årets para-ryttare i ATG Hopp & Talang heter Carolin Rutberg och Anita Johnsson.
Anita Johnsson satsar mot EM med sin nioåriga Dear Friend. De hade en bra säsong 2016 med start i Paralympics i Rio där de var placerade i varje start i de tre klasserna i konkurrens med ryttare från hela världen.
- Nu satsar vi mot EM på hemmaplan, säger Anita Johnsson.

Carolin Rutberg har tre SM-guld på raken i meritlistan och ser fram emot att rida om ett fjärde senare i år. Hennes Mirage vilar för tillfället men ska förhoppningsvis vara i gång senare på säsongen.

Ulf
Ulf Wilken fanns med under dagarna som domare, och han passde på att prata med alla ryttarna. Här är det Maria Prenborn som diskuterar med Ulf.

Under dagarna på Strömsholm ingår programridning med det obligatoriska programmet på lördagen och kür på söndag. På lördagseftermiddagen fick ryttarna information om EM i Göteborg, mediaträning och information från Svenska Ridsportförbundet. Agneta Aronsson och Barbro ”Babs” Lindström hade också träffar med ryttarna.

I helgens grupp ingår Anita Johnsson, Kerstin Larsson Englund, Eva Lundqvist, Felicia Grimmenhag, Maria Prenborn, Louise Etzner Jakobsson, Kristina Alderheim, Christina Pettersson coh Lena Malmström på hästryggen.,Carolin Rutberg och Anna Nordin deltog utan hästar.

Louise
Louise Etzner Jakobsson och Zernard, ett av ekipagen på plats på Strömsholm.

FEI EM i Ridsport arrangeras i Göteborg 21-27 augusti. Para-dressyren har sina arenor på Heden och avgörs de första tävlingsdagarna i veckan med kür-finaler på onsdagen 23 augusti.

EM i CPEDI, som är den internationella beteckningen för para-dressyr, avgörs i tre delmoment. Först Team Test, ett av de obligatoriska programmen, och därefter Individual Championship Test, det andra obligatoriska programmet. Resultatet av de båda ligger till grund för lagresultatet, och medaljer delas även ut i Individual Championship Test. Därefter rids de individuella kür-finalerna.

weg_tryon2018_logo

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons