Louise hyllades av både Beridna Högvakten och den stora publiken
FOTO: Roland Thunholm

Louise Etzner hyllad vid Stockholms Slott

2017-06-10

Louise Etzner Jakobsson, dubbel bronsmedaljör vid paralympics i Rio, hyllades vid vaktavlösningen på yttre borggården vid Stockholms slott.
- Otroligt härligt, kommenterade hon den pampiga inramningen av Beridna Högvakten och Livgardets Dragonmusikkår.

Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster hyllningstalade på yttre borggården.
- Jag tog emot olympierna när Peder Fredricson kom hem med en silvermedalj i hoppning. Då konstaterade jag att svensk ridsport är stark. Så en knapp månad senare kommer Louise Etzner hem med två medaljer från paralympics. Det är fantastiskt.
Louise Etzner 3
Det har blivit en tradition att Försvarsmakten och Beridna Högvakten tar med sig medaljörer vid vaktavlösningen.

Sara Algotsson Ostholt var först ut efter sitt silver i fälttävlan vid OS i London 2012.
Peder Fredricson fick i september göra samma resa.
Nu var det Louise tur. I en av Hovstallets vackra vagnar åkte Louise genom ett försommarvackert Stockholm, från Kavallerikasern till Slottet.
Louise Etzner-Beridna Högvakten2 170610 RT
Vid sin sida hade Louise landshövdingen i Gotlands län Cecilia Schelin Seidegård och Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.
Louise kom in från inre borggården i vagn för att följa vaktavlösningen.
Alla stod i givakt för denna starka kvinna som mot alla odds klivit upp på hästryggen och nu tävlar så framgångsrikt i paradressyr.
Louise Etzner-Cecilia Schelin Seidegård-Ulf Brömster1 170610 RT

Ulf Brömster överräckte Svenska Ridsportförbundets förtjänstplakett i guld till Louise.
Allt följdes av en mycket stor publik.
- Det är bara när kungen fyller år som det kan vara mer folk, menade en ur beridna högvakten.
Från Svenska Ridsportförbundet kom ett flertal styrelseledamöter och självklart Cecilia Stenström ledamot som själv är bosatt på Gotland och omåttligt stolt över Louise insatser. Även förbundets generalsekreterare A-C Bengtsson fanns med i uppvaktningen.
Louise Etzner 2

Louise Etzner var Gotlands främsta idrottare under 2016. Nu laddar hon som bäst för EM i paradressyr i Göteborg 21-27 augusti.
Då vill svensk ridsport ha en repris av sagan i Rio.

Louise och hennes lagkamrater i paradressyren red en uppvisningstävling under Strömsholmsdagarna.  Då var Zernard, Louise fina bronshäst i strålande form.

Det bådar gott inför EM i Göteborg.
Du minns väl dagarna i Deodoro, Rio de Janeiro?

Så välkomnades Louise

 

Förhands

Lördagen den 10 juni uppvaktas och hyllas dubbla bronsmedaljören från Paralympics, paradressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson, i Stockholm. I en vagn från Hovstallet åker Louise Etzner Jakobsson tillsammans med beridna vaktparaden till Stockholms slott och vaktavlösningen på Yttre borggården.

Den 10 juni åker Louise Etzner Jakobsson med i en av Hovstallets vackra vagnar genom Stockholm. Därefter följer den beridna vaktparaden med Livgardets Dragonmusikkår i täten. Paraden går från Kavallerikasernen (f d K1) till Stockholms Slott. Längs vägen passeras såväl Stureplan som Norrmalmstorg.

Kan du inte komma? - se det på webb-TV från Beridna Högvakten

Klockan 12:15 är det dags för vaktavlösning på Yttre borggården vid slottet. Louise Etzner Jakobsson kommer då att hyllas med en ceremoni och tal. Hyllningen görs av Beridna Högvakten, Svenska Ridsportförbundet och Försvarsmakten.

- Det brukar vara jättemycket folk på plats och det är väldigt högtidligt, berättar Olof Karlander, kanslichef på Beridna Högvakten.

- Det är mycket roligt att vi tack vare samarbetet med Beridna Högvakten kan uppvakta våra medaljörer på det här pampiga sättet, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Förra året hyllades Peder Fredricson på liknande sätt för sitt OS-silver i hoppning, och 2012 var det Sara Algotsson Ostholt som fick rida med i den beridna vaktparaden.

Paradväg lördagen 10 juni:
11:30 ca avmarsch från Kavallerikasernen - Lidingövägen - Sturegatan - Stureplan (ca 11:50) - Birger Jarlsgatan - Hamngatan - Kungsträdgårdsgatan - Strömgatan - Gustav Adolfs torg - Norrbro - Skeppsbron - Slottsbacken - Stockholms Slott, där vaktavlösningen sker 12.15.

weg_tryon2018_logo

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons