Anita Johnsson, är klar för NM, efter fina insatser med nya hästen Dear Friend.
FOTO: Roland Thunholm

Paradressyrlaget klart för NM

2017-06-13

Åtta paradressyrryttare uttagna till Nordiska Mästerskapen i Hammarö under Wermland Equestrian Games. Landslagsledaren Agneta Aronsson har tagit ut sin trupp. Mästerskapstävlingarna på Hammarö den 28 juni – 2 juli är direkt avgörande för vilka som kommer att få representera Sverige när EM avgörs i Göteborg den 21-27 augusti. -Vi tror och hoppas att vårt lag ska vara med och slåss om NM-guldet och att vi även kommer att vara med i toppen individuellt, säger Agneta.

Ledarstab från Karlstad bakom framgångarna

Landslagsledaren Agneta Aronsson är uppväxt på Råtorp i Karlstad och började sin ridutbildning på Karlstads Ridklubb. Agneta som till vardags är dressyrlärare på Strömsholm har varit landslagsledare för paradressyren sedan 1984.
agneta aronsson_barbro lindström

Till sin hjälp har Agneta Barbro ”Babs” Lindström, verksam som lärare/mentor inom nationell idrottsutbildning ridsport på Naturbruksgymnasiet Lillerud.

 Den svenska truppen till NM

Dubbla bronsmedaljören Louise Etzner Jakobsson från Paralympics 2016.
Kerstin Larsson, Gabriella Lööf, Anita Johansson, Eva Lundqvist, Felicia Grimmenhag, Lena Malmström och Christina Pettersson.

 Pararyttarna har visat god form

Anita Johnsson red i slutet av april sin Dear Friend till seger i küren, det fria programmet,  vid de internationella tävlingarna i Waregem, Belgien.
Vid de internationella tävlingarna i slutet av maj i norska Kristiansand blev det lagseger. En framgång som följdes upp med två segrar i det fria programmet genom Louise Etzner Jakobsson och Felicia Grimmenhag.

 Deltagit i sex Paralympics

Kerstin Larsson var med i Atlanta 1996, Sydney 2000 och Aten 2004.
Gabriella Lööf red i Aten 2004 och Hongkong 2008
Anita Johnsson deltog i London 2012 och Rio 2016.
Louise Etzner tog två bronsmedaljer i Rio 2016.
Övriga deltagare har tävlat på internationell nivå.

weg_tryon2018_logo

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons