Louise Etzner Jacobsson, Felicia Grimmenhag, Anita Johnsson och landslagsledare Agneta Aronsson inför EM i Göteborg

Svensk paradressyr tittar framåt

2017-11-27

Svenska Ridsportförbundets parakommitté har under året jobbat med bland annat att skapa möjligheter för fler att arrangera tävlingar och att integrera paraklasser i mästerskap. Nu är siktet inställt framåt.

Sedan en tid finns en guide för arrangörer som vill ordna tävlingar för pararyttare, eller arrangera paraklasser i samband med dressyrtävling. Det behövs fler tävlingar för pararyttare och parakommitténs vill med guiden visa att det inte behöver vara så komplicerat. Guiden finns här.

Ett annat mål är ett integrerat dressyr SM. I backspegeln från 2017 så inkluderades paradressyren på EM, återigen med strålande resultat. Även årets Nordiska Mästerskap reds integrerat vid Hammarös tävlingar i somras. SM-arrangör 2018 är Viarps Rid och Körklubb, med förhoppning att vara del av SM-veckan i Helsingborg-Landskrona.

Kommittén har pågående dialog med dressyrkommittén och målet är ett samarrangerat SM 2019. I år har det bland annat diskuterats om lånehästar fortfarande ska tillhandhållas av arrangören. Det är kommitténs samlade åsikt att möjligheten att starta på lånad häst ska finnas.

Organisationen Special Olympic har bjudit in ridsporten att delta under spelen 2018 i Göteborg, som är en uttagning för Special Olympics i Abu Dhabi 2019.

Svenska Ridsportförbundets ledarutbildning Funktionsnedsättning och delaktighets har under året genomförts med god uppslutning från hela landet. Det märks ett ökat intresse vilket visar att föreningarna väljer att utbilda sina ledare.  

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons