FOTO: Mikael Sjöberg

Vill Du börja tävla?

De flesta rider nog sin allra första "tävling" på ridskolan, kanske som avslutning på terminen eller på en kurs. För det behövs inga licenser men så fort det blir högre status på tävlingen är det lite mer att tänka på.

Licenser
Från lokal tävling och uppåt krävs ryttarlicens. Du löser licens för en klubb och tävlar med den innevarande kalenderår. Efter nyår måste Du lösa en ny licens. För att lösa licens måste ryttaren, eller målsman, avlägga prov för Grönt Kort.

Från och med 2012 måste häst- och ponnylicens lösas varje år, även för lokal tävling.

Klädsel och utrustning
När det gäller klädsel för ryttaren och tillåten utrustning för hästen finns all information i Tävlingsreglementet (TR).  TR I är gemensamma regler för alla tävlingar, dessutom har varje gren ett eget TR. Du behöver både TR I samt TR för den gren du ska tävla.

Vad är en proposition?
En proposition innehåller all information om tävlingen, vilka klasser som ingår och hur Du anmäler. Propositioner för lokala tävlingar finns på ditt distrikts hemsida.

Start Cup - en bra början!
Start Cup är en speciell tävlingsform för barn som vill börja tävla. Projektet är avslutat och drivs inte längre centralt från kansliet. Vid intresse kan Start Cup administreras lokalt av distrikt.

Läs mer under länkarna nedan


Senast uppdaterad: 2018-09-27
förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons