Nicolas Andreani är en mästare på dramatiska och effektfulla kürer.
FOTO: Daniel Kaiser/FEI

Världsmästaren drillade svenska voltigörer

2016-03-11

Franske världsmästaren i voltige, Nicolas Andreani, var i förra veckan på besök i Sverige. Det var landslagsledningen som bjudit in Andreani för att hålla i träningar med den svenska elittruppen som satsar mot junior-EM samt senior-VM i Le Mans senare i sommar.

voltige--(3)-Nicolas-Andreani
Fokus låg på det artistiska uttrycket i det fria programmet, som är Andreanis specialitet, och där han med stor inlevelse och känsla för musik vidareutvecklade de svenska voltigörernas rörelser och budskap.

- Våra voltigörer är ofta tekniskt duktiga men det är oerhört svårt att förmedla en känsla i rörelserna som berör domare och publik. Det var just där han kom med värdefulla tips och idéer, berättar landslagsledare Karolina Tagesson.

voltige-Nicolas-Andreani
En stor del av Andreanis egen voltigeträning består av fridans. Till skillnad från de flesta voltigörer börjar han sin uppbyggnad av en ny kür med att dansa på marken, för att hitta rörelser, uttryck och känslan till musiken. Först därefter fortsätter han med den tekniska uppbyggnaden av küren på trähästen.

- Träningshelgen var mycket uppskattad och gav voltigörerna inspiration att fortsätta utvecklingen av sina kürer till tävlingssäsongen som snart drar igång, säger Karolina Tagesson.

voltige-5-Nicolas-Andreani

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons