Linda Jenvall, ny ordförande i voltigekommittén.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Ny ordförande i Voltigekommittén

2017-05-30

Linda Jenvall är ny ordförande i Voltigekommittén. Linda brinner för voltige i allmänhet och voltigehästarna i synnerhet.

Linda, 41 år och bosatt i Lagga utanför Uppsala, började på ridskola när hon var fyra år. Hon tävlade voltige några år innan en knäskada satte stopp men rider fortfarande.

För nio år sedan köpte Linda en egen häst och hade den uppstallad vid Uppsala Voltige. De fick vid samma tid ta bort sin laghäst och undrade om de kunde prova Lindas häst som är av en bra storlek. Det fungerade utmärkt och det var Linda själv som höll i linan.
- Jag fokuserar verkligen på hästarna och att de ska utvecklas på rätt sätt för att bli starka och hållbara, säger Linda.

En annan fråga Linda brinner för är voltige för ridskoleelever. För flera år sedan var det så på Lagga Fältrittklubb att alla barn som började på ridskolan fick möjlighet att träna voltige en termin innan de började rida.
- Det märktes stor skillnad på de barn som tränat voltige och fått möjlighet att vara på hästen utan att fokusera på hjälperna, säger Linda.

En förhoppning är att fler klubbar ska ta in voltige i sin verksamhet.
- Det behöver inte vara för att tävla utan just att ge ridskoleeleverna möjlighet till bra siststräning, säger Linda.

För att visionen ska bli verklighet behövs fler utbildade voltigehästar.
- Vi har fina voltigehästar i Sverige men det behövs fler, säger Linda.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons