Junioren Johanna Lindberg är nybliven VM-silvermedaljör. Nu är hon på jakt efter NM-medaljer.
FOTO: Arkivbild

Johanna Lindberg och Sandra Anderberg vann varsitt NM-guld

2017-09-24

Hon vann junior-SM med rekordpoäng i juli. Hon tog Sveriges första individuella internationella mästerskapsmedalj med sitt JVM-brons i augusti.
På söndagen vann Johanna Lindberg från Umeå också individuellt juniorguld vid NM i voltige i Järvänpää utanför Helsingfors. Det var Johannas fjärde NM-guld.

Facit blev :
Två guld, ett silver och två brons för Sverige vid NM i voltige

I Järvänpää hade Johanna ännu en strålande tävlingshelg. Hon ledde, och stort, genom alla tävlingens fyra omgångar, från den första grunden till söndagens avslutande kür. Slutpoängen blev internationellt gångbara 7.922.
Johanna Lindberg tävlade liksom hela året i år på sin egen VM-häst Real Easy, linad av Johannas hemmatränare Dusan Barci.
- Det enda som var nytt var i så fall att jag för första gången fick prova på att springa vet-checken själv med Easy, säger Johanna. Det gick ok, även om det är mycket häst att springa med.
- Det här var också den första tävling vi har varit på där vi har haft kortast väg hem, säger mamma Annbritt Lindberg, i bilen på väg upp till färjan från Wasa till Umeå.

VoltigeSM_NM_Sandra_A Nordiska mästerskapen fick i år ännu en svensk guldmedaljör.
Senioren Sandra Anderberg vann sitt tredje individuella seniorguld på NM – och inte nog med det:
När hon ändå var i Finland passade Sandra också på att vinna sin första CVI-seger.

Mästerskapet i Järvänpää hade också en internationell klass, låt vara med mycket få starter.
Sandra vann både den och Nordiska mästerskapen, med slutpoängen 6.6 respektive 6.8. Sandra Anderberg tävlade den här helgen på en tysk häst, med hemmastall i Bremen.
Den hade fått resa längre.
- 29 timmar på färja, säger Sandra Anderberg. Men jag är väldigt glad att jag fick den möjligheten.

MedaljtrioMedaljörerna, fr v Emmy Nilsson, Mathilda och Andreas Manrell.

 Ett kortare hopp över Östersjön gjordeSveriges övriga tre NM-medaljörer. Från Stockholm, till Järvänpää och tillbaka.
Andreas Manrell tog silver i seniorernas NM. Mathilda Manrell blev bronsmedaljör. Junioren Emmy Nilsson lade beslag på bronset i junior-NM.
la tre voltigerade på stoet Raphaella, för helgen linad av danska Lise-Lott Bjarndahl.
- Alla svenska voltigörer här i Finland tog därmed medalj, säger landslagsledningens Monika Eriksson. Det är värt att berätta!

Resultat från CVI Järvänpää

Pernilla Linder Velander

FÖRHANDSINFO

I helgen avgörs Nordiskt-Baltiskt Mästerskap i voltige i finska Järvenpää. Sverige representeras av fem individuella voltigörer.

Sandra Anderberg, Malmö, och Matilda Lancing Manrell, Nyköping, startar i den trestjärniga klassen CVI3*. Sverige har också en manlig deltagare med i trestjärnig klass i år. Det är Andreas Manrell från Nyköping.

I den tvåstjärniga juniorklassen startar Emmy Nilsson, Upplands Väsby, och nyblivna VM-silvermedaljören Johanna Lindberg från Umeå.

Arrangörens hemsida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons