Moa Skytte tog emot sitt pris på Friends Arena, under Sweden International Horse Show.

Moa Skytte är Årets Ungdomsledare

2015-11-28

Moa Skytte, 18, från Kils Ryttarförening har utsetts till Årets Ungdomsledare 2015 för sin positiva inställning och sitt pedagogiska ledarskap. Priset delas ut av Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion varje år.
- Jag har ju bara varit mig själv. Att jag genom det har fått det här priset - det känns jättehäftigt, säger en glad pristagare.

Med Kils Ryttarförening åtta minuter hemifrån är det lätt hänt att det blir mycket tid i stallet för den engagerade ungdomsledaren. Moa Skytte går sista året på gymnasiet men tillbringar den mesta lediga tiden på ridklubben.
- Jag rider själv på ridskolan en gång i veckan och så sitter jag med i ungdomssektionen. På onsdagar är jag ledare för ryttare med funktionsnedsättning och sedan ett år tillbaka är jag också instruktörselev, berättar hon.

Moa har varit Kils RF trogen sedan starten.
- Jag började rida på ridskolan i 6-7-årsåldern och har varit kvar sedan dess. Alla känner alla och det är en väldigt bra stämning i stallet. Det är också därför jag har valt att engagera mig. Jag vill att folk ska känna sig trygga och vilja komma hit, säger Moa, som gärna delar med sig av sin kunskap och är mentor åt nya styrelsemedlemmar i klubbens ungdomssektion.

Lördag 28 november får hon ta emot priset, ett utbildningsstipendium på 7 500 kronor, under Sweden International Horse Show i Friends Arena.
- Jag har aldrig varit i Friends och är redan jättenervös. Men det ska också bli väldigt kul.

Motivering Årets Ungdomsledare Moa Skytte:
Årets Ungdomsledare 2015 är en tjej med stort engagemang för ridsporten. Hennes kunskapstörst driver henne till att alltid vilja lära mer och att utvecklas som ledare. Hon är också mycket duktig på att dela med sig av sina erfarenheter och sin kunskap. Detta gör hon genom att vara mentor för nya medlemmar i ungdomssektionsstyrelsen, som instruktörselev på ridskolan och som ledare för ryttare med funktionsnedsättning. Moas engagerade och pedagogiska ledarskap bidrar till en trygg stämning i stallet. Hon ser lösningar istället för problem och har alltid en positiv inställning.

Kils Ryttarförening

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons