FOTO: Mikael Sjöberg

Bli ett styrelseproffs - Ny kurs för ungdomsledare

2017-02-07

22-23 april är det dags för den tredje nya fördjupningskursen för utbildade ungdomsledare. Kursen ger deltagarna kunskap och verktyg för att kunna engagera sig i föreningsuppdrag och styrelsearbete.

Kursen riktar sig till ungdomsledare som är intresserade av styrelsearbete och av att påverka. Kursen passar också bra för den som tänker sig bli aktiv i en ungdomssektion (US) eller redan är det.

Tonvikten i kursinnehållet läggs på planering och strategier för att kunna åstadkomma förändringar. Kursen ger ökade kunskaper om hur distriktets ungdomssektion (DUS) och centrala ungdomssektionen (CUS) fungerar och hur man kan gå till väga för att engagera sig på flera nivåer. Deltagarna får en fördjupad presentation av Svenska Ridsportförbundets organisationsstruktur och funktion.

Deltagarna får också information om hur man kan upprätta kontakt med kommunen och andra aktörer som kan vara betydelsefulla för föreningsarbetet. Det ges dessutom möjlighet att träna kommunikation, retorik och presentationsteknik.

Sista delen av kursen fokuserar på marknadsföring och ekonomi, och hur man går till väga för att söka pengar till projekt och aktiviteter.

Kursen bedrivs som en workshop med diskussioner och grupparbeten. 

Följande ämnesområden kommer att beröras:

  • Organisation
  • Planering och strategiarbete
  • Projektledning
  • Kommunikation, retorik och presentationsteknik
  • Omvärldsanalys och nätverk
  • Marknadsföring och ekonomi

Praktisk information:
Datum: 22-23 april
Start: Med lunch 12:00
Avslutning: Med lunch 12:30
Plats: Comfort Hotel Nouveau, Helsingborg
Boende: Sker i dubbelrum
Förkunskapskrav: Genomfört Ungdomsledarkursen (ULK) I-II.
Kostnad: 1000 kr inkl. kost, logi och resa. Deltagaravgiften är kraftigt subventionerad tack vare stöd från Hästsportens Ungdomssatsning* och Folksam.

Anmälan:
Anmälan görs via länken nedan. Din anmälan är mottagen när du får ett bekräftelsemail. När utbildningen närmar sig skickar vi ut ett mer detaljerat schema samt information kring bokning av resor och liknande. Vi har begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Sista anmälningsdagen är den 23 mars. Anmäl HÄR

Frågor
Vid frågor är ni välkomna att kontakta Matilda Wennström på kansliet. 
matilda.wennstrom@ridsport.se
0220- 456 21

Hjärtligt välkomna!

*Fortbildningarna finansieras delvis via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) genom ett avtal mellan staten och trav-/galoppsporten som äger ATG. Av HNS ekonomiska medel har ca 5 miljoner kronor öronmärkts för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar under 2016.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons