Häst på Högskolan - Hippologprogrammet

Hippologutbildningen är ett treårigt kandidatprogram som ger dig breda och fördjupade kunskaper om hästen och hästrelaterad verksamhet samt gör dig förberedd att möta arbetslivet inom hästbranschen.

Unikt för programmet är integrationen mellan teori och praktik, det du hör på föreläsningen får du sedan omsätta i det praktiska arbetet med hästen.

Utbildningen finns med tre inriktningar, ridhäst, travhäst och islandshäst och är förlagd till hästnäringens riksanläggningar: Flyinge, Strömsholm och Wången. På anläggningarna finns allt som gör det möjligt att bedriva högklassig utbildning, såväl teoretisk som praktisk. Dessutom har du tillgång till professionellt kunnande och de senaste rönen från svensk och internationell hästforskning.

På ridhästinriktningen läser du ditt första år vid Flyinge och året därpå vid Ridskolan Strömsholm. Till ditt tredje år finns en valbarhet och du söker till Flyinge om du vill fördjupa dig inom hästutbildning eller verksamhetsutveckling och till Strömsholm om du vill inrikta dig mot ridlärare.

Inom inriktningen får du träning i körning, ridning - såväl i dressyr som i hoppning och fälttävlian - unghäst samt häst- och anläggningsvård. Vid anläggningarna Flyinge och Strömsholm finns mycket framstående och välmeriterade lärare. Du får även under din utbildning möjilghet att komma ut på tävlingsbanor med duktiga skolhästar.

Utexaminerade ridhästhippologer jobbar exempelvis som ridlärare, gymnasielärare, ridskolechefer, hästutbildare, stallchefer, tränare, egen företagare, organisatörer, administratörer, rådgivare m.m.

Läs mer på SLU:s hemsida


Senast uppdaterad: 2016-04-07

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
Basutbildning 4

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons