18 ridlärare får ridskolans finaste titel - Svenska Ridsportförbundet

18 ridlärare får ridskolans finaste titel

2011-02-26

18 ridlärare har utsetts till Svensk ”Fellow”, den fjärde och högsta nivån i det nya systemet med titlar för ridlärare. ”Fellow” är den finaste titel en aktiv inom ridskole- och ridsportens utbildningsvärld kan uppnå. Under lördagen fick de mottaga sina diplom i samband med Göteborg Horse Show.

Titeln går inte att uppnå på annat sätt än utnämning. Det är Svenska Ridsportförbundets Ridskole – och Utbildningssektion tillsammans med Ridlärarrådet som utser en ”Fellow”.
Systemet med fellows finns till exempel i Storbritannien.
- Vi har sökt efter ett svenskt ord men inte hittat något som har den innebörd vi vill att ett fellowship ska innebära. Det är en hederstitel, säger Robert Fritz, ordförande i Ridskole- och Utbildningssektionen och själv utsedd till Fellow.
- Det är jag mycket stolt över, och nej jag var inte med då beslutet togs, säger Robert Fritz.

Ridskole- och Utbildningssektionen utsåg när de nya ridlärarnivåerna fastställdes elva ridlärare till ”fellow”. Ridlärarrådet har sedan nominerat ytterligare sju ridlärare.

En "Fellow" inom Svenska Ridsportförbundet kännetecknas av följande;
• Ridläraren har en formell kompetens på högsta nivå
• Ridläraren har varit mångårigt och framgångsrikt verksam inom ridsporten, främst inom ridskoleverksamheten.
• Ridläraren är minst 40 år gammal.

Ridskole- och Utbildningssektionen och Ridlärarådet anser att de 18 att ingå i sammanslutningen Svensk "Fellow" väl fyller de ställda kraven.
De har alla framgångsrikt tävlat, tränat och utbildat i olika sammanhang och den sammanlagda kunskapen dessa arton besitter är imponerande.

De 18 som kan kalla sig Svensk ”Fellow” är;
Ann-Margrethe Andersson, Tösse, Lars-Olof Axén, Skänninge, Harriet Berghult, Mörbylånga, Inga May Bylund, Vallda, Gunilla Byström, Enköping, Göran Casparsson, Förslöv, Robert Fritz, Gamleby, Anita Jonsson, Norrköping, Sissi Lilja, Mantorp, Elisabet Lundholm, Vejbystrand, Mats Mellberg, Huddinge, Roland Nilsson, Västerås, Eva-Karin Oscarsson, Strömsholm, Lars Parmler, Åskloster, Jan Schöneman, Varberg, K G Svensson, Linköping, Bo Tibblin, Floda, Eva Ulf, Djursholm


 

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons