Balans och hur ryttarens sist påverkar hästen är ämnet för norskan Marie Terese Engell under ridlärardagarna.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Ridlärarna håller balansen

2016-03-09

Årets ridlärardagar är igång. På Ridskolan Strömsholm samlades 180 ridlärare för fortbildning och möte med kollegor.
Första ridläradagen hölls på Flyinge.
Nästa träffpunkt är i Luleå och så till Östersund, som avslutar.

Teori och praktik varvades på Strömsholm.
Marie Terese Engell, doktorand, kan både häst och ryttare. Hon är i botten veterinär som nu riktar in sig på ryttarens balans och hur ryttarens sits påverkar hästens rörelser.

Marie Terese Engell 2

Maria Terese Engell  – Veterinär sedan 2008 utbildad vid Szent Istvan Universitetet i Budapest. Har varit anställd på ”Rikstoto klinikken Bjerke AS” och därefter på Norges Veterinärhögskola. Maria Terese drifter idag ”Kalnæset Hesteklinikk” och doktorerar i hur ryttarens sits och balans påverkar hästens rörelsemönster.

Daniel Svensson

Daniel Svensson – Svenska Ridlärare III och A-tränare i hoppning. Arbetar som hopplärare vid Ridskolan Strömsholm. Daniels erfarenhet av utbildning av hästar och ryttare – från den första grunden upp till svår klass hoppning - tillsammans med erfarenhet av ridskoleverksamhet ger en stor kunskapsbank att få exempel ur.  Daniel kommer att dela med sig av sin erfarenheter kring hur vi kan bygga upp hoppverksamheten vid våra ridskolor.

Elisabet Lundholm

Elisabet Lundholm – Svensk Fellow och A-tränare i dressyr. En av våra mest meriterade dressyr-tränare med stor erfarenhet av ridskoleverksamhet. Elisabets erfarenhet av utbildning av ryttare och hästar på olika nivåer och ryttare från olika grenar har starkt bidragit till Elisabets kunskaper.

Ridlärare

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
Basutbildning 4

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons