Det blir samma schema för Ridledarutbildningen i alla distrikt från och med nästa år. Här deltagare vid Stockholms Läns Ridsportförbunds utbildning på Strömsholm 2017.
FOTO: Västmanlands Ridsportförbund

Nytt upplägg på Ridledarutbildningen

2017-10-13

Från och med nästa år blir det nytt upplägg på Svenska Ridsportförbundets Ridledarutbildning. Nytt är att utbildningen genomförs vid två tillfällen och att det blir ett gemensamt schema oavsett viket distrikt som arrangerar utbildningen.

Svenska Ridsportförbundets Ridledarutbildare och ”arbetsgruppen för Ridledar-utbildning” träffades 8-9 oktober på Ridskolan Strömsholm. På agendan stod genomgång av det det nya upplägget på Ridledarutbildningen.

Ridledarutbildarkonferens2017På bilden från v. Åsa Steninger, Ulf Lind, Sofia Johansson, Björn Waimon, Åseli Sterner, Birgitta Lindstrand, Ann-Margrethe Andersson, Anna Reilly, Karin Karlsson, Camilla Granberg, Susanne Johannesson, Lena Annergård, Agneta Aronsson, Ulf Wilken och Robert Fritz. Saknas på bilden men deltog på konferensen; Cecilia Andersson, Cecilia Rahn och Görel Adelborg. Foto: A Grimborg

Från 2018 genomförs kursen vid 2 tillfällen med 5 + 14 dagar. Eleven ska ta med hästar för del två. Ridning på del ett genomförs på av distriktet tillhandahållna hästar.

Schema för kurserna är gemensamt oavsett vilket distrikt utbildningen genomförs.

Ridledarutbildningen, som funnits under många år, arrangeras av Svenska Ridsportförbundets Distriktsförbund som genomför utbildningen enligt direktiv från Svenska Ridsportförbundet centralt.

Målet för Ridledarutbildningen är att ge eleven en grund och insikt i ridläraryrket och att ge eleverna en stabil grund i det system, säkerhet och undervisning, som är lämpligt för utbildning i grupp – ridning och hästkunskap.

Eleven ska efter genomgången utbildning, under handledare, kunna leda enstaka lektioner i ridning och i teoretiska ämnen som följer upp ridningen samt bör ha personlig färdighet i ridning och teoretiska kunskaper i ridning och hästkunskap, som motsvarar prov för ryttarmärke Brons.

Utbildningen är också yrkesförberedande med möjlighet att efter avslutad godkänd kurs gå vidare till utbildning/yrkesprov för Svensk Ridlärare.

Läs mer om Ridledarutbildningen här

Mer information om Ridledarutbildning kommer också på distriktens hemsidor. Du kan också kontakta Svenska Ridsportförbundet, lena.annergard@ridsport.se för mer information.

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons