Josefine på hemmaplan hos Ölmstad Rid och Körsällskap.
FOTO: Privat

Josefine Nordh fick stipendium för att bli ridlärare

2018-05-24

Josefine Nordh är jublande glad. Hon har fått 20 000 kronor ur Prins Bertils och Prinsessan Lillians Idrottsfond, som förvaltas av Riksidrottsförbundet.
- Helt underbart. Jag använder pengarna till ridlärarutbildningen level två, berättar Josefine.

Hon arbetar på Ölmstad Rid och Körsällskap utanför Huskvarna i Småland.
Där började hon 2015.
Så här säger hon om stipendiet:
- Av att bli tilldelad detta stipendium gör mig väldigt glad och ger mig stor motivation till att fortsätta och kunna satsa på det jag lever för. Just hästen, människan och lärandet gör mig så fascinerad varje dag. Att hästen kan få en person att växa och ge så mycket glädje är fantastiskt att se. Att få följa med på denna resa mellan häst och människa är den roligaste biten av arbetet som ridlärare.
Josefine Nordh 2

Läs mer om Josefines bakgrund som hon skriver om:

Lite bakgrund om mig själv: Jag började rida vid 7 års ålder på Ölmstad Rid och Körsällskap och sen dess är jag hästbiten. Intresset har växt och nu är detta min livsstil och kommer vara livet ut. Jag har intresse för hästen men också allt runt omkring. Via min hemmaklubb har jag fått chansen att ta ansvar och lära mig lära ut andra.  Jag har varit aktiv i ungdomssektionen i många år vilket har lett till att jag har fått gå ungdomsledarkursen som var starten på min utbildning. Efter studenten 2014 (gick 3årigt hästgymnasium inriktning hästskötare) fick jag chansen att gå ridledarutbildningen, jobbade sen ett år som hästskötare vilket gav mig mycket erfarenheten och kontakter.  Under tiden som hästskötare hoppade jag in och vikarierade emellanåt på ridskolan kunde inte riktigt släppa ledar- och utbildningsbiten.

Våren 2015 fick jag en förfrågan om en anställning på ridskolan som jag tackade ja till.
Från början kände jag att jag hade mycket att lära men av detta gav mig ännu mer motivation!
2016 påbörjade jag min utbildning till Svensk Ridlärare level 1 på distans och pluggade samtidigt som jag jobbade. September 2016 klarade jag examen för Svensk ridlärare level 1.  Med framtidsfokus och ett sug efter att lära mig ännu mer sökte jag nästa utbildning året efter, Svensk Ridlärare level 2 och det är den jag fått stipendiet för.
Jag tackar för klubbens stora stöd genom alla mina utbildningar. De har varit måna av att jag ska kunna få gå dem och ser det som en fördel för klubben vilket jag är väldigt glad över.  
 I dagsläget är jag inne på sluttampen av utbildningen Svenska Ridlärare level 2.  Halva denna utbildning har varit via distans medans resten varit heltid.  I augusti är det de sista heltidsveckorna och examen.  
De tre delar som vi redan har avklarat har varit mycket intressanta och lärorika, jag haft med mig väldigt mycket hem både från utbildningen men även från mina kurskamrater.

Jag är otroligt glad över detta stipendium som jag blivit tilldelat och pengarna kommer till stor nytta för att kunna betala och göra klart min utbildning.  

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons