Markku Söderberg och Christer Pålsson
FOTO: Roland Thunholm

Christer Pålsson utsedd till Master Tränare

2018-10-06

Christer Pålsson, A-tränare sportkörning, B-domare och överdomare sportkörning samt meriterad fyrspannskusk, har utsetts till Master Tränare av Svenska Ridsportförbundets referensgrupp för ridlärar- och tränarutbildning.

Utmärkelsen delades ut på Flyinge, i anslutning till Breeders Trophy, och överlämnades av Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och utbildningssektion.

Utöver de tre formella nivåerna A-, B-, C-tränare finns sedan 2013 en extra elitgrad, Master Tränare. Svenska Ridsportförbundets referensgrupp för ridlärar- och tränarutbildning utser vem eller vilka som ska få utmärkelsen.
Svenska Ridsportförbundets Master Tränare är den högsta titeln för tränare och en utmärkelse som delas ut ytterst restriktivt.

Christer Pålsson har en lång och gedigen erfarenhet och kunskapsbank inom flera områden inom häst.
Han började som hoppryttare och tävlade upp till Svår klass med andra hästarna Salome och hingstarna Optimist och Oden. Christer Pålsson hade även hingststation hingstarna Parnass, Paroll och Anart var stationerade.

Christer Pålsson började med fyrspann efter att ha varit och tittat på VM i Apeldoorn, Nederländerna, 1976 och startade sitt första EM året efter i Donaueschingen, Tyskland. Därefter följde många internationella starter och placeringar under åren 1978-1991. Christer Pålsson kröntes av ett lagsilver 1984 i Szilvasvarad, Ungern, ett individuellt VM-silver i Apeldoorn, Nederländerna, 1988 och han ingick i VM-guldlaget i Stockholm 1990.

Som tränare har Christer Pålsson hjälpt och tagit fram många framgångsrika ekipage som Tomas Eriksson, Axel Olin, Susanne Ankermark och norska Wenche Johannesen.

Christer Pålsson har arbetat som hovslagare, haft tjänst på Hovstallet och på Flyinge, och varit engagerad inom travet där han haft ett gott samarbete med bland andra Stig-H Johansson.

Christer har även tillsammans med Eva Österlund skrivit en inspirerande bok, ”Träna körning med Christer Pålsson”.

Svenska Ridsportförbundets Master Tränare

• är tränare av både ryttare och hästar och besitter förmågan att överbrygga utbildning och träning från grundläggande till högsta nivå
• har en odiskutabel integritet och håller högsta professionalism i sitt utövande
• står för hög etik och moral, såväl i yrkesutövande och tävlingsutövande
• är villig och entusiastisk att dela med sig av erfarenhet och kunskap
• ska ha gjort betydande insatser för svensk ridsports positiva utveckling
• värnar alltid om hästens bästa

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons