Ridsportens innovationer

En app som räknar hästens galoppsprång, ett program som skapar banor och ett stall där hästar ska lära sig att utfodra sig själva. Hur kan ridsporten utvecklas med hjälp av teknik?

Kom och lyssna på när Hanna Sassner, etolog och universitetslektor, föreläser om ridsportens innovationer och tar med dig på en praktisk demonstration till Active Stable. Dagen börjar i Aulan på Flyinge Kungsgård klockan 8:45, vi bjuder på kaffe och fralla.

I anmälan ingår också en clinic för Birthe Vogelius som har scannat över 600 ryttares sitsar. Hon har bland annat scannat svenska dressyrlandslaget och 65 stycken av Sveriges absolut bästa dressyrryttare. Genom att scanna ryttaren och dess sits får du värdefulla verktyg att nå den optimala sitsen och därigenom nå bättre resultat. Missa inte Birthes unika clinic.   

Vi avslutar med en interaktiv eftermiddag med landslagsryttaren Patrik Kittel, där e-learning möter dressyr i världsklass. Du kan redan nu förbereda dig inför clinicen på http://dressagetour.se/

Förmiddagen på Flyinge är kostnadsfri, men du måste anmäla dig, (utebliven närvaro utan meddelande debiteras med 200 kr). Antalet platser är begränsat.

Vill du fortsätta dagen med Patrik Kittels clinic köper du biljett separat.

Ridsportens Innovationer med föreläsning, Birthe Vogelius och Patrik Kittel
Plats: Flyinge Kungsgård 28 oktober

8:45 Kaffe och mingel
9.15 Svenska Ridsportförbundet och Saab hälsar välkomna
9.30 Hanna Sassner, etolog, om Ridsportens Innovationer samt Aktiv Grupphästhållning
11:00-13:00 Hållbara Ryttare, miniclinic, med Birthe Vogelius
14.00-17.00 Clinic med Patrik Kittel (Biljett köpes separat)

Varmt välkommen!

Kursledare: Hanna Sassner, Birthe Vogelius

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons