Glada ryttare på pallen i Longines Grand Prix i Falsterbo. Fr v tvåan Peder Fredricson, segraren Steve Guerdat och trean Chloe Reid.
FOTO: Roland Thunholm

Peder tvåa i Grand Prix

2017-07-16

H&M All In höll på att tappa Peder Fredricson i landningen efter dubbelhindret i Longines Grand Prix i Falsterbo. Peder tappade stigbygeln och balansen för en tiondels sekund. Det var Peders olycka och Steve Guerdats lycka. Äventyret kostade segern för Peder.

- Jag undrade faktiskt om jag skulle landa i sadeln eller inte, kommenterade Peder och tittade på Steve Guerdat som satt på vinnarplatsen vid presskonferensen.

H&M All In är inte hästen Peder vill rida utan stigbygel.
- Jag är glad att jag fortsatte kämpa, menar han.
Självklart fick han frågan vilka tankar som gick genom hans huvud då.
- Det är väl inte tryckbart, svarade han.

Peder tappar balansAll In hoppade nästan Peder ur sadeln. Men Peder höll sig kvar och red resten av omhoppningen med bara en stigbygel.

Steve Guerdat kunde inte nog berömma Falsterbo Horse Show som tävlingsplats.
- Jag har alltid drömt att få  vinna något här i Falsterbo. Nu var det min dag idag. Falsterbo är otroligt. Här bryr man sig om hästar, ryttare, hästskötare och publiken är så bra. De gillar sporten och älskar hästarna. Även om det kan vara både kallt, regnigt och blåsigt så älskar jag Falsterbo.
Steve Guerdat

Men han tänker inte ta med sig vinnarhästen Hannah till Göteborg och EM. Istället blir det en SWB-häst som får förtroendet.
- Det blir Bianca. Hannah är otrolig och reds tidigare av Mariano Maggi, som ju bott i Sverige, berättade han.
- Hannah har gjort så bra resultat hela våren, men Bianca är nummer ett.

Peder kom till Falsterbo för att vinna Grand Prix. Nu var han tvåa, slagen med 46 hundradelar.
- Jag fokuserade på tre starter, Grand Prix, nationshoppningen och derbyt. Det kan vara farligt, man riskerar att åka hem utan några prispengar. Men det gick ju rätt bra, menade han.

Nu laddar Peder vidare inför EM med två mindre internationella tävlingar. Där han kan välja hur svårt det ska vara för H&M All In.

Det blev en otrolig omhoppning sett med blågula ögon. Alla svenskarna var felfria på hinder. Sviten tvåa, fyra och femma samt sjua är ett härligt facit.

Peder tvåa med H&M All In, Henrik von Eckermann fyra med Cantinero, Helena Persson femma med Bonzai H och inte minst Fredrik Jönsson, sjua med Cold Play.
Helena Persson visade verkligen att hon förtjänar sin plats i EM-truppen.

Grattis till alla ryttarna och inte minst till förbundskapten Henrik Ankarcrona.
- Ja, nu har jag fått mer att tänka på. Av trevlig karraktär, sa en trött men glad förbundskapten.

Resultat

weg_tryon2018_logo

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons