Saabs VD Håkan Buskhe, Bo Jenå förbundskapten dressyr och Patrik Kittel.
FOTO: Sara Holmgren

Ny landslagssatsning och ny internationell dressyrtävling

2017-12-02

Svenska Ridsportförbundet och Saab fortsätter att utveckla sin gemensamma satsning för att ta svensk dressyr till ännu högre höjder. Samlingsnamnet är Dressage Take Off och här finns bland annat en landslagssatsning och en ny internationell dressyrtävling på svensk mark.

Svenska Ridsportförbundets och Saabs gemensamma satsning ”Dressage Take Off” handlar om att få alla ryttare att utforska sin potential och bli så bra som de bara kan.

-Saab vill vara med och utveckla ridsporten och få ridsporten att lyfta mot nya höjder. Dressyren står i fokus för Saabs satsning och syftar till att få fler utövare samt att öka intresset och förståelsen för dressyrgrenen, säger Saabs VD Håkan Buskhe.

Dressage Take Off består i dagsläget av fem olika projekt, några av dem nya och andra som hittat sina former under det gångna året.
- Saab Top 10 Dressage
- Saab Team Sweden Dressage
- Saab International Grand Prix Dressage Flyinge
- Patrik Kittel Dressage Tour
- Hållbara Ryttare

Det utvecklade samarbetet med seniorlandslagets ryttare i Saab Team Sweden Dressage är en ny del av satsningen som presenteras idag. Målet är fler medaljer, gärna av ädlare valör, fler ryttare på topp tio på världsrankingen och fler svenska ryttare på internationella tävlingar.
- Det känns fantastiskt roligt med en sådan här satsning på dressyren och det kommer att ge oss möjligheter att arbeta både med de stora dragen, men också med de små detaljerna som är så avgörande för att nå ända fram, säger Bo Jenå, förbundskapten i dressyr.

En annan ny del av satsningen är Saab International Grand Prix Dressage Flyinge. Sista helgen i september är Flyinge värd för Saab International Grand Prix Dressage Flyinge, med klasser både för Grand Prix-ryttare och för ungdomsryttare. Tävlingen ger fler ryttare möjlighet till internationell rutin och erfarenhet.

Saab är Officiell Sponsor för Svenska Ridsportförbundet samt Grensponsor för dressyren.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri
Datamoln_652

Medlemsavgift

IT-stöd till föreningen.

Till Ridsportportalen

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons