EM-guld på hemmaplan för Peder Fredricson och H&M All In efter att ha öppnat året med Jerringpris för OS-medaljen i Rio.
FOTO: Roland Thunholm

2017 - vilket ridsportår

2017-12-31

2017 - ett guldkantat ridsportår som visade att Sverige är en stormakt.
Men det finns viktiga frågor att arbeta vidare med.

Så här skrev ordförande Ulf Brömster i sin julhälsning:
"Debatten med #metoo och #visparkarbakut de senaste veckorna visar att det värdegrundsarbete vi intensifierat under året tyvärr är nödvändigt, och ett arbete som kommer att fortsätta så länge det finns en enda person som känner sig otrygg i stallet eller på ridbanan."

Här får du en blidkavalkad från året som gått:

qKCxH3Ggu1hYhtX5AMQkTvå nya förbundskaptener som fick en härlig start. Henrik Ankarcrona, hoppning och Fredrik Bergendorff, fälttävlan ledde sina lag till silver i respektive EM.

JjryxKDPy4vYMK4V6G-fHenrik von Eckermann och Mary Lou öppnade säsongen med seger i världscupkvalet under Gothenburg Horse Show. Formen har hållit i sig hela säsongen!

4K1cEsdF-1qS4rgDstymAnnika Tjernström presenterades under Gothenburg Horse Show som ny generalsekreterare i Svenska Ridsportförbundet. Många utmaningar direkt på nya posten.

SvRf styrelse1 170513 RTTillsammans jobbar förbundets nya styrelse med framtidstro. Det efter en mycket positiv stämma på Strömsholm i maj.

X_pPYsoD7hLAEk2a3asNCentrala Ungdomssektionen gick med övriga idrotten i Pridefestivalen i Stockholm. I ridsporten är alla välkomna.

aNkGwrkzbcGf_VQANe-PÅh så detta härliga medaljregen. EM-brons för svenska laget i distansritt.

Bronslaget_FltEM2017Och så ett silver för svenska fälttävlanslaget i Polen...

Louise Etzner ZernardMedaljtjejen i paradressyr Louise Etzner med sin Zernard i Göteborg under EM. Silver och brons!

Sveriges dressyrlag-EM-brons2 170823RTDressyrlaget red hem ett brons på Ullevi och Therese Nilshagen slog till med en fjärde- och femteplats individuellt.

Sveriges EM-silverlag5 170825 RTHopplaget vill inte vara sämre. EM-silver bakom Irland! 

InspirationFriska hästar och friska ryttare är viktigt. Under EM i Göteborg var Svenska Ridsportförbundet värd för flera seminarier om bl.a. friskvård och hästvälfärd. Ridning som friskvård fortsätter engagera både politiker och medlemmar i Svenska Ridsportförbundet. Det motioneras flitigt i Riksdagen i frågan.  

Zsxp4EKy09QsVxV6jBY9Patrik Kittel mannen bakom Saab Top 10-finalen under Sweden International Horse Show sätter punkt. Tvåa i Top 10-finalen med vackra Deja. Och ett par veckor senare seger i världscupdressyren med Delaunay på Olympia i London.

Gott Nytt År!

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons