Rolf-Göran Bengtsson ser fram emot Gothenburg Horse Show och speciellt den svenska publiken i Scandinavium.
FOTO: Roland Thunholm

Spännande trio till Göteborg

2018-02-07

Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut ytterligare tre ryttare till Gothenburg Horse Show. Och det är en spännande mix av rutin och talang.

Publikfavoriten Rolf-Göran Bengtsson kommer. Det gör också framtidsstjärnorna Irma Karlsson och Evelina Tovek.
- Irma och Evelina har verkligen inlett säsongen starkt med flera topplaceringar i de största klasserna. Nu senast med varsin placering i världscuptävlingar, säger Henrik Ankarcrona, som gärna ger de yngre ryttarna chansen att rida på de stora arenorna.
- Det är jätteviktigt att de får den rutinen och det är viktigt för svensk hoppsport att bygga för framtiden.

Bygger för framtiden gör också Rolf-Göran Bengtsson som till viss del fått starta om efter pensioneringen av stjärnan Casall förra året.
- Rolf-Göran har några spännande hästar på väg upp i klasserna. Man ska aldrig räkna bort honom. Om någon kan prestera när det gäller så är det han, säger Henrik Ankarcrona.

På tal om rutin. Ingen svensk ryttare har nog så mycket rutin av Scandinavium som Rolf-Göran. Första året han deltog under Gothenburg Horse Show var 1977.
- Då var det på min ponny Partner. Vi var tre, fyra stycken inbjudna ponnyryttare och vi red puissance och barriärhoppning, minns Rolf-Göran.
Sedan dess har det blivit otaliga starter i den mäktiga arenan. 1996 vann han som förste svensk Gothenburg Trophy på hästen Paradiso.
- Sen 90-talet har jag nog i stort sett varit i Göteborg vartenda år, utom ett år när jag jobbade för Jan Tops.

Det betyder mycket att få komma hem till stortävlingen.
- När du inte bor i Sverige är det kul att komma hem emellanåt. Det är en väldigt fin tävling på alla sätt och vis med bra förutsättningar för både ryttare och hästar, säger Rolf-Göran.

Han vill särskilt lyfta den svenska publiken, som han tycker står i särklass.
- En sådan publik träffar vi ingen annanstans. Det är en väldigt speciell känsla att rida in i arenan. Publiken vill verkligen att du ska göra ditt bästa. De håller andan inför varje hinder och bär dig över. De vill så gärna att du ska vara felfri.

Och publiken under Gothenburg Horse Show får säkert många anledningar att jubla. Den svenska hopptruppen som kommer till Göteborg är urstark och full av självförtroende. Förutom Irma Karlsson, Evelina Tovek och Rolf-Göran Bengtsson är sedan tidigare följande ryttare klara för start:
Stephanie Holmén
Peder Fredricson
Malin Baryard Johnsson
Douglas Lindelöw
Henrik von Eckermann.

Säkra din biljett idag för chansen att se hoppning i världsklass med bland annat Europafinal i Longines FEI World Cup Jumping.

Gothenburg Horse Show 20-25 februari 2018
www.gothenburghorseshow.com

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons