Matilda Petterssons seger i Borås övertygade förbundskaptenen.
FOTO: Haide Westring

Boråsseger gav Göteborgsbiljett

2018-02-13

I helgen vann hon Grand Prix-hoppningen i Borås. Nu får Matilda Pettersson en biljett till de internationella klasserna under Gothenburg Horse Show. Även Jens Wickström och Viktor Melin får åka till Göteborg.

- Fantastiskt roligt att se Matildas seger i helgen. Hon visar att hon är att räkna med i omhoppningar och det visar också att vi har en stark bredd som inte ber om ursäkt för sig, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Såväl Pettersson som Wickström och Melin finns med i hoppningens Obs-trupp under landslaget. Matilda Pettersson ingår också i ATG Hopp & Talang, en av Svenska Ridsportförbundets talangsatsningar.
- De har alla visat fina resultat och det är jättekul att kunna ge dem chansen att starta i Scandinavium, säger Ankarcrona.

Den svenska hopptruppen till de femstjärniga tävlingarna under Gothenburg Horse Show är nu komplett. Sedan tidigare är följande ryttare klara för start: Irma Karlsson, Evelina Tovek, Rolf-Göran Bengtsson, Stephanie Holmén, Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann.

FAKTA
Matilda Pettersson
Född: 1990
Klubb: Föreningen Runsten Equestrians
Hemort: Norrköping

Jens Wickström
Född: 1983
Klubb: Jönköpings Fältrittklubb
Hemort: Nässjö

Viktor Melin
Född: 1992
Klubb: Åby Ridklubb
Hemort: Norrköping

Gothenburg Horse Show 20-25 februari 2018
www.gothenburghorseshow.com

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons