SM-silvermedaljörer 2016 och 2017, nu kommer ekipaget till Gothenburg Horse Show
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Svenska dressyreliten till Göteborg

2018-02-14

Sju svenska dressyrryttare kommer till start i världscupkvalet under Gothenburg Horse Show. Idel välkända namn som alla kommer göra sitt yttersta för att ge regerande europamästaren Isabell Werth en match.

– Vi har stora förhoppningar om att alla svenska ryttare ska göra bra ifrån sig och slå personbästa, säger Bo Jenå, svensk förbundskapten i dressyr.
Det blir tufft motstånd från både Isabell Werth, Jessica von Bredow-Werndl och danska stjärnskottet Cathrine Dufour när svenskarna ska jaga världscuppoäng i Scandinavium nästa vecka. Patrik Kittel och Rose Mathisen från sommarens EM-lag kommer till start tillsammans med Paulinda Friberg, Malin Rinné, Mads Hendeliowitz, Charlotte Haid Bondergaard och Jeanna Högberg.

För Mads Hendeliowitz och Jeanna Högberg är det första gången de tävlar i Scandinavium.
– Det ska bli jättekul att rida i Göteborg. Min häst känns i fin form och det blir vår första start tillsammans sedan Rotterdam i somras. Det kommer bli som att gå ut på stan med sin bästa kompis. Det är en fantastiskt fin tävling som jag ser fram emot, säger Mads Hendeliowitz.
Han har med sig sin OS-häst Jimmie Choo Seq som nu har hunnit bli fjorton år och gör sin fjärde säsong i Grand Prix.
– Jimmie är en känslig kille med otroligt mycket gång, nu känns det som om vi har ett bra upplägg och han är som sagt i fin form. Målsättningen för i år är att vi ska vara med och kämpa om en plats till VM i Tryon i september, säger Mads Hendeliowitz.

Jeanna Högberg tar med sig hingsten Duendecillo P, till vardags ”Peikko”, som hon har haft flera fina framgångar med.
– Att rida in på banan i Scandinavium är något jag velat göra sedan jag var liten, så det ska bli jättekul. Vi hoppas på att fortsätta att tävla internationellt under året och kanske få rida några Nations Cup-tävlingar, säger hon.

För många av ryttarna är tävlingarna i Scandinavium startskottet för säsongen och framöver väntar både världscupfinalen i Paris i april samt FEI Nations Cup under sommaren. Sist men inte minst är det dags för VM i Tryon i september.
– Ryttarna älskar att rida i Göteborg, de får ett enormt stöd från publiken och det är alltid en fantastisk stämning. Därtill är det ett arrangemang i världsklass och en bra start på säsongen, säger Bo Jenå.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons