Appen Got Event Tillgänglighet på GHS 

2018-02-21

I samband med Got Events världsevenemang Gothenburg Horse Show 2018 släpps en betaversion av appen Got Event Tillgänglighet nu även för Android. Sedan tidigare har den funnits för iPhoneanvändare.

Vi har i vår app Got Event Tillgänglighet bland annat skapat funktioner för direktsändning av syntolkning och teckenspråkstolkning samt tagit fram alternativ till lokal teleslinga där användaren kan få ta del av förstärkt arenaljud direkt i sin egen mobiltelefon. Andra funktioner som finns i appen är möjligheten att hitta, söka samt få information om kommande evenemang i våra arenor, se arenaöversikter samt ta del av information om t.ex. mat och dryck i arenan, hur man hittar till arenan och hur man får hjälp på plats i arenan.

Projektledaren Johan Öhrn, är mycket stolt över att appen nu tar ännu ett steg framåt och ytterligare ökar tillgängligheten.

- Syftet med projektet är att möjliggöra att fler besökare skall kunna uppleva evenemangen på de stora arenorna i Göteborg genom en mobil applikation för ökad tillgänglighet. Oavsett funktionsnedsättning, så långt det är möjligt, skall fler besökare därmed kunna uppleva magiska ögonblick och själva välja sittplats eller biljettyp utan att vara hänvisad till speciella biljetter eller platser, säger Johan.

Appen lanserades för iOS-enheter under Longines FEI EM i Ridsport Göteborg i augusti 2017 och har sedan dess används på bl.a. Frölunda Indians hemmamatcher i Scandinavium. Jan Svensson är en användare av appen som har varit blind sedan 1975 och han skrev följande i samband med lanseringen:
- Jag provade detta och fann till min glädje att detta gjorde mig mer närvarande, och kände mig lite som förr i tiden när jag såg. Jag ser fram emot ishockeysäsongen då jag hoppas att jag kan ta del av Frölundas hemmamatcher med ytterligare en dimension i mitt liv, berättar Jan.

Under Gothenburg Horse Show 2018 kommer appen att finnas tillgänglig för användning under följande tider och dagar:

Läktarguidning:
Från klockan 16.00 på tisdagen den 21 februari kan du följa tävlingarna med våra kunniga expertkommentatorer direkt i dina hörlurar. Jens Wickström guidar dig genom hoppningen och Ulrica Jacobs är din dressyrguide.

Följande klasser syntolkas:
Torsdagen den 22 februari
18.00 Internationell Hoppning
ca 20.30 Internationell Hoppning

Lördagen den 24 februari
ca 10:55 Sverigeponnyn – Final
ca 14.10 Lövsta Future Challenge
ca 20:30 Gothenburg Trophy

Arenaljud i telefonen:
Samtliga dagar och klasser.
En fullständig version av Android-appen kommer senare under våren 2018. 

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons