Fina svenska dressyrframgångar i Lier. Denise Ljungkvist och Soega tog en seger.
FOTO: Roland Thunholm/arkivbild

Svensk GP-seger i Lier

2018-03-04

Denise Ljungkvist och Soega fixade svensk seger i Grand Prix-dressyren för ryttare under 25 år i belgiska Lier. Under söndagen följde de upp med en andraplats i küren.

Det svenska ekipaget fortsätter rada upp segrar och placeringar. I somras red de hem segern både i Falsterbo och på NM. Senare representerade de Sverige i U25-klasserna under EM på Ullevi och 2018 har inte börjat sämre. 

Bland tio startande i U25-klassens Grand Prix tog Denise och Soega under fredagen en klar seger (71,966%) med närmare två procentenheter till godo på brittiska tvåan Ryan Todd. Det var svenskt även på sjätteplats genom Beata Söderberg med Harmony's Fiorano. 

Under söndagen blev det återigen en topplacering med en andraplats i U25-ryttarnas Grand Prix Kür. Denise och Soega belönades med 72,425 procent och var bara dryga tiondelen bakom segrande Nanna Skodborg Merrald, från Danmark, på Saadan Que. Skodborg Merrald red ihop totalt 72,550 procent.

Resultat

Det har varit mycket svenskt även i övriga prislistor i Lier. I lördagens kür för young riders var Lina Dolk trea med Languedoc. Elise Lindblad var sjua med Don Silvio i juniorernas kür.

ClipMyHorseTV sänder live från tävlingarna.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons