Natalie Oldfors och hingsten Enjoy.
FOTO: Zandra Ahl Olausson

Sex ryttare rider för Patrik i Billdal

2018-04-25

 Sex ryttare är klara för Patrik Kittel Dressage Tour som kommer till Billdals Ridklubb den 6 maj.

Natalie Oldfors, Stefan Jansson, Mikaela Alderin, Malou Wickberg, Isabella Tovek och Christian Bengtsson rider i Billdal.

Beställ biljetter här

Natalie Oldfors
Natalie Oldfors och Enjoy, en hingst efter Johnson-Jetset D, har varit ett ekipage i sex år. Natalie beskriver hingsten som en väldigt charmig häst med stort hjärta. Enjoy har hon själv utbildat och målet är Grand Prix om två år. Natalie driver eget företag där hon tar emot hästar för försäljning och utbildning samt tar emot elever för träning. Hon utbildar alla sina hästar från inridning till Grand Prix och är ett bra exempel på att det går att ta sig väldigt långt med bra grund ridning och en vilja av stål.

Stefan Jansson och Zidney

Stefan Jansson 
Stefan började rida när han var tio år på shetlandsponnyn Pålle och tillbringade mycket tid på Lysekils Ponnyklubb som skötare och lektionsryttare och senare som instruktör. Stefan utbildade sig till ridinstruktör vid Ridskolan Strömsholm, gjorde lumpen och arbetade sedan som ridlärare vid Göteborgs Ridhus. Här fick han upp ögonen för dressyr när han kom i kontakt med hästen Jingo. Stefan gick tränarutbildningen och åkte sedan till Johnny Hillberath i Tyskland för att arbeta ett år. Idag driver han eget företag med inriktning hästförädling och träning för ryttare med egen häst. För Patrik kommer han att rida hästen Zidney, en 8-årig valack efter Zuidenwind-Laurentio. Stefan och Zidney var i final i Falsterbos sjuårschampionat och vann Breedersfinalen för sjuåringar. De representerade också Sverige vid unghäst-VM för tre år sedan. 

Mikaela Alderin

Mikaela Alderin och Hilus
Mikaela Alderin driver eget utbildning- och tävlingsstall utanför Jönköping. Hon har tävlat upp till Grand Prix, deltagit i tre unghäst-VM och har flera placeringar i unghästklasser i Falsterbo och Breeders. Drömmen är att ta en plats i landslaget och tävla internationell Grand Prix. För Patrik kommer Mikaela rida hästen Hilus MHB, en sex år gammal valack efter Glocks Johnson-Don Primero. Hilus blev tredjeplacerad i breeders som 5-åring och placerad i Scandinavian Open i Falsterbo samma år. Just nu håller ekipaget på att kvala till Falsterbo.  

Malou Wickberg 

Malou Wickberg och Eltzy
Malou Wickberg rider stoet Eltzy för Patrik. Ekipaget har tävlat upp till Prix S:t George och drömmer om att rida Grand Prix. Malou har själv fött upp Eltzy som är efter Skovens Rafael-Chapman. Stoet tävlade i Falsterbo Horse Show som 5-åring. Malou har tidigare arbetat som beridare i Danmark på Blue Hors Dressage, är utbildad dressyrdomare, överdomare och FEI-Steward.

Isabella Tovek

Isabella har ridit sedan hon var liten och red i landslaget redan på ponny. Med den relativt nya bekantskapen Sam Donnerhall rider hon för Patrik på cliniken på Bildal. Sam Donnerhall är en valack född 2007 efter Samarant-Donnerhall Ekipaget red sin första tävling efter en månad tillsammans och vann. Isabella har vinster och placeringar upp till internationell U25 Grand Prix. 

 

Christian Bengtsson

Christian driver eget företag inom utbildning och träning av både ryttare och hästar. Han har placeringar och segrar upp till St. George. För Patrik kommer han rida Fame, ett sto född 2010 efter Floriscount-Weltmeyer. Christian har själv utbildat henne och tävlat henne i alla årgångschampionat.

Sponsorer

Annons