Det svenska U25-laget tog NM-silver. I laget red Sofie Relander, Alva Lander, Nina Rademaeker och Emma Jönsson.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Svenska dressyrframgångar i Norge

2018-05-13

Det blev lagsilver i Nordiska mästerskapen i dressyr till såväl seniorlaget, som U25- och Paradressyrlaget. Louise Etzner tog två indiivduella guld.

SÖNDAG
Under söndagen delades det ut individuella mästerskapsmedaljer till Pararyttarna . Alla tre upprepade placeringarna från igår, således tog Louise Etzner Jakobsson sitt andra individuella guld, Felicia Grimmenhag tog silver och Carolin Rutberg brons.

U25-ryttarna red Grand Prix Kür med Nina Rademaeker på tredje och Alva Lander på fjärde plats. I seniorernas kürklass blev Charlotte Haid Bondegaard fyra.

Länkar och resultat i Kalendern

LÖRDAG
Louise Etzner Jakobsson vann överlägset sin klass på 70,81 procent, Felicia Grimmenhag och Carolin Rutberg var tvåa och trea i sin klass.

Individuellt i U25 Grand Prix slutade Nina Rademaeker trea och Alva Lander femma.

Emilia Berglund Bergåkra var tvåa i ponnyküren på fina 72,06 procent.

Prispall_GPSGunilla Byström vann Grand Prix Special, före Fnlands Mikaela Lindh och danska Karin Nissen.

 

FREDAG
Efter två händelserika dagar vid de internationella dressyrtävlingarna i Kristiansand, Norge radar de svenska ryttarna upp fina placeringar.

Ungdomarna har inlett strålande, junioren Linnéa Holmgren på Qc Sir Dennis  på har tagit en seger och en andraplats. Emilia Bergåkra Berglund som nyligen börjat rida meriterade ponnyn Jarno har tagit en tredje och en fjärdeplats och dessutom vinst och en andraplats i childrenklasserna på My Friend. Hanna Nilsson på Daytona har också tagit två placeringar.

- Fantastiskt kul, det bådar gott inför framtiden, säger lagledaren Marianne Esseen-Söderberg.
- Det är framförallt väldigt bra grundridning vilket är roligt att se, säger Marianne som också berömmer ryttarnas mentala fokus.
- Dessutom har de fina hästar som håller god internationell kvalitet, säger Marianne.

Pararyttarna har inlett nordiska mästerskapet med tre placeringar. Louise Etzner Jacobsson vann sin klass Grade IV medan Carolin Rutberg och Felicia Grimmenhag var tvåa och trea i Grade III. Pararyttarna rider vidare imorgon, resultaten från fredag och lördag räknas ihop för lag och individuell medalj. PÅ söndag delas det ytterligare individuella medaljer, efter küren.

Seniorer och U25 rider om lagmedaljer i Grand Prix. Seniorerna har ridit idag fredag. Det finns inget officiellt lagresultat med utifrån den individuella resultatlistan går det att dra slutsatsen att Sverige tog silver, efter Danmark.

NM-dags i Norge

Det är dags för Nordic Baltic Championship i Kristiansand, Norge, för dressyrens seniorryttare, U 25-ryttare och paradressyrryttarna.

I seniortruppen ingår Gunilla Byström, Charlotte Haid Bondergaard, Malin Rinné, Jeanna Högberg, Emma Karlsson och Natalie Oldfors.
- Vi är vässade till tusen och vill självklart rida för ett lagguld, sa Gunilla Byström inför avresan till Norge till sin lokaltidning Enköpingsposten.
Fyra U 25-ryttare ska försvara de svenska färgerna. Det är Alva Lander, Emma Jönsson, Nina Radermaekers och Sofie Relander.
I paradressyren rider trion Louise Etzner Jakobsson, Carolin Rutberg och Felicia Grimmenhag som just debuterat i en dressyrklass bland icke funktionsnedsatta med Tarot E. Nivån var lätt A:3.
- Tyvärr kommer inte Anita Johnsson inte till start, berättar Agneta Aronsson. Dear Friend Anitas häst har en lättare skada.

Sverige kommer till start i alla åldersklasser även om det inte är mästerskapsklasser.
- Vi har tre ryttare i klassen för Children, 12-14 år, berättar Marianne Esseen Söderberg, landslagsledare för juniorer och childrenryttare.
Det är Emilia Berglund Bergåkra, Ida Örnefors och Klara Ambrosiani. Emilia dubblerar och rider även ponny precis som Mary Sophie Bodergaard.

Svenska juniorer på plats är Linnéa Holmgren, Ellen Hidgård, Matilda Jakobsson, Hanna Nilsson och Elina Rosenqvist.
Beatrice Ivarsson är ensam Young Rider i den svenska truppen.

Resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons