Young rider-laget med lagbronset från EM i juli.
FOTO: EventingPhoto

Avslutning och kick off hos Patrik

2018-08-02

Ungdomsryttarna i dressyr avslutar säsongen med ett EM-brons i lag och individuella platser i EM-finalerna, att lägga till tidigare framgångar på Nordiska mästerskapen. Det är dags att summera och ladda om för nästa säsong.

Både som en avslutning och som en inspiration och kick off mot nästa säsong åker ungdomsryttarna tillsammans till Patrik Kittel i Tyskland för en helg i början på augusti. Inbjudan kommer från Saab Team Sweden Dressage, och resan är start för Saab och Svenska Ridsportförbundets satsning för att utveckla svensk ungdomsdressyr mot framtida mästerskap.

Svensk ungdomsdressyr har kommit hem med medaljer från mästerskap både i år och förra året, och det finns en bra känsla i teamen inför framtiden. En gemensam helg ska bygga på teamkänslan och ge praktiska råd om träning och tips som ska kunna förbättra resultaten ännu mer.

Saab vill vara med och utveckla ridsporten och få ridsporten att lyfta mot nya höjder. Dressyren står i fokus för Saabs satsning och syftar till att få fler utövare samt att öka intresset och förståelsen för dressyrgrenen.
Hållbarhet, både för hästar och ryttare, är en nyckelfaktor i att nå och långsiktigt behålla framgång och kvalitet.

Helgen hos Patrik Kittel i Tyskland bjuder på en clinic med hästar som just påbörjat sin utbildning till hästar med erfarenhet från Grand Prix. Resan och helgen innehåller också diskussioner, analyser och workshop.
- Det ska bli spännande och intressant både att utvärdera året säsong, men framför allt att lägga upp planerna för kommande tävlingar och mästerskap, säger Tina Due Boje, landslagsledare för young rider och U25.
- Det är också ett bra tillfälle för våra tränare att få inspiration och utvecklas, säger Marianne Esseen Söderberg, landslagsledare för dressyrens juniorer. 

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons