FOTO: Svenska Ridsportförbuundet

Unga distansryttare - landslagsläger

2018-10-02

I mitten av oktober blir det en träff för young rider och juniorer i distansritt. Den uppsuttna landslagsträffen äger rum den 13 och 14 oktober på Strömsholm.

Till träffen är de ryttare representerade Sverige på EM för young rider/junior i Pisa, Italien, på Nordiska mästerskapet i Finland samt de young rider/junior som ridit CEI2*/1*, inbjudna.
I mån av plats kan young rider/junior-ryttare som har noviskval ta del av träffen.

För Junior/Young Rider-ryttaren i landslagsgruppen är lägret kostnadsfritt (ryttare som representerat Sverige vid NBM eller EM enligt ovan), men däremot betalar medföljande groom/förälder boende/kost till självkostnadspris.

Det finns även några platser för J/YR-ryttare som noviskvalat under tävlingssäsongen 2018.
Dessa ekipage betalar ett självkostnadspris för boende/kost och box.

För ungdomar som satsar på att representera Sverige vid något J/YR-mästerskap under 2019 är det viktigt att delta vid lägret och ta del av den information som förmedlas av landslagsledningen.

Vi kommer bland annat diskutera mål och visioner inför YR-mästerskapssäsongen 2019 och en aktivitetsplan för 2019 kommer presenteras.
Vi kommer även inleda ett samarbete med Leg. Fysioterapeut från Bosön där landslagsryttarna kommer genomföra tester på Bosön under vintern 2019. Detta kommer vara obligatoriskt för de ryttare som vill tävla mästerskap 2019.

Fokus på ridningen under denna helg kommer att vara "ryttarens sits", vilket vi kommer jobba med under vintern 2018/2019. Och vi kommer även lägga vikt på ryttarens hälsa och kost för att kunna prestera på elit-nivå.

Landslagsträffen startar kl.10.00 på lördagen den 13:e oktober och avslutas cirka 14.00 på söndagen den 14:e oktober 2018.

Lägret kommer innehålla 2 ridpass/ekipage. Uppdelat i mindre och större grupper.
Boxplatser finns bokade mellan lördag - söndag på Strömholm. Vi kommer
bo på Strömsholms Vandrahem, så ta med lakan och handdukar.

Anmälan görs senast den 7:e oktober 2018 till Henrik Ersgård, via mail till henrik.ersgard@ridsport.se

Efter anmälningsdatum kommer det skickas ut ett separat mail till alla anmälda med mer info om lägret och ett detaljerat program för helgen.

Vi ser framemot en givande och spännande helg på Strömsholm!

Mvh Yvonne Ekelund & Henrik Ersgård 

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons