Sönke Rothenberger kommer tillFriends Arena med Cosmo. Sönke red i tyska guldlaget i Tryon
FOTO: Roland Thunholm

Världsmästare klar för Saab Top 10

2018-10-05

Supertalangen Sönke Rothenberger, Tyskland, är första stjärnryttare att tacka ja till Saab Top 10 Dressage i Friends Arena.
Han kommer med drömhästen Cosmo.

Cosmo är en av världens just nu allra bästa hästar. Det är fantastiskt att den svenska publiken får chans att se Cosmo och Rothenberger tävla i stenhård konkurrens i Friends Arena, säger Patrik Kittel, ansvarig för inbjudningarna för tävlingen.
Dressyrsportens stortävling, Saab Top 10, har i år prispengar på över 2,5 miljoner kronor .

Svenske Patrik Kittel är en av initiativtagarna bakom tävlingen och den som står för inbjudningarna. Och det är ett blytungt namn som är först ut att presenteras av Kittel.
– Sönke Rothenberger och hans helt fantastiska häst Cosmo får ett av wildcarden till årets tävling. Det här det ekipaget som på riktigt kan ta över tronen i dressyrvärlden. Detta kan vara det tillfället de väntat på, säger Kittel.

Den unge talangen själv är mycket spänd och glad över att komma till Sverige.
– Jag är superglad över att komma till Stockholm och tävla i Saab Top 10. Det är en av de mest prestigefulla tävlingarna i världen och en verklig ära att få vara en del av. Ett stort tack till Patrik Kittel och organisatören för att jag får möjligheten att komma via ett wildcard, säger Sönke Rothenberger.

I nyligen avslutade ryttar-VM tog Sönke Rothenberger och Cosmo VM-guld i lag tillsammans med sina tyska lagkamrater.
Det blir första gången sedan ryttar-EM i Göteborg, där de tog ett individuellt silver, som Rothenberger och Cosmo kommer till Sverige.

Sweden International Horse Show 29 november - 2 december 2018
Läs mer

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons