Fredagens tre vinnare i fälttävlans Breeder´s Trophy
FOTO: Swedehorse

Vinnare i Breeder´s Trophy fälttävlan

2018-10-05

Det blev inga större överraskningar när terrängen skulle avgöra vem som var bästa 4- 5- och 6-åring i fälttävlan. Breeders Trophy vinnarna 2018 heter Albert V, Bossanova och Veillonella.

Malin Josefsson var först ut med att plocka hem en gulblå rosett. Det gjorde hon på Albert V e. Heartbeat  Irco Mena, uppfödd och ägd av Miki och Per Josefsson. Albert var trea i dressyren, trea i hoppningen och segrade i terrängen. Totalt 33.32 poäng fick han av domarna Fredrik Bergendorff, Anne Persson och Yogi Breisner. I terrängdelen fick han nio poäng och omdömet att det var en häst som domarkåren tyckte passar för fälttävlan.

I femårsklassen var det Bossanova e. Boss - Voltaire uppfödd av Camilla och Mats Christensen ägd av Janson Automation AB som tog hem segern med Hanna Berg på ryggen.
- Det är egentligen min mammas kusins häst men när hon fick sitt fjärde barn så hade hon inte riktigt tid för hästen längre, berättade Hanna.

Nu har Hanna inga planer på att lämna tillbaka henne.
-  Nej den här hästen vill jag gärna behålla, sa Hanna glatt.

I sexårsklassen var det Veillonella (37) e. Conaisseur - Wildvogel xx uppfödd och ägd av Lundens djurhälsa, Ylva Rubin, Erik Lindahl som vann med 18-åriga Vendela Eriksdotter Rubin på ryggen.

-Det är mina föräldrar som fött upp henne så jag har kunnat följa henne sedan hon var liten men Anna Freskgård och William Nilsson Fryer har utbildat henne fram till i januari i år, sa Vendela.
Planen nu är att satsa vidare mot tvåstjärniga klasser.

- Jag har aldrig suttit på en så bra häst som är så bra i alla tre grenar. Jag hoppas kunna rida de stora mästerskapen med henne, sa Vendela.

Resultat

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons