Peder har en ny världsstjärna i Catch Me Not S
FOTO: FEI

Peder dubbelt felfri i finalen med debutanten

2018-10-07

Sverige slutade sexa I finalen av Longines FEI Nations Cup I Barcelona. Det var svårt och tekniskt. Peder Fredricson har presenterat en ny världsstjärna i hästen Catch Me Not S, som är med och delar på över en miljon svenska kronor i bonus.

- Det ska egentligen inte vara möjligt med två felfria ritter på en debuterande häst. Otroligt, kommenterade förbundskapten Henrik Ankarcrona.
Två felfria ritter, först i fredagens finalomgång och nu i finalernas final.

-  Som förbundskapten hoppas jag att Ebba Berglöf(ägaren) ville fortsätta att låta hästen hoppa med Peder, sa Ankarcrona.
- Hästen är modig, har all kapacitet och är försiktig. Vad mer kan man önska.
De dubbla felfria ritterna betyder att Peder är med och delar på extrabonus som är 100 000 euro, över en miljon kronor.
Fyra ryttare delar på potten, Peder Fredricson, Nicola Philippaerts, Niels Bruynseels  båda från Belgien och italienaren Riccardo Pisani..
- För mitt lag med tre debutanter på den här nivån och fyra debuterande hästar  var det här en nyttig erfarenhet att ta med sig, menade Henrik Ankarcrona.
Jonna Ekberg med Univers du Vinnebus, Stephanie Holmén och Flip´s Little Sparrow samt Irma Karlsson med Ida van de Bisschop har fått mycket med sig hem från Barcelona.
- Banorna höll mästerskapsklass, menade Henrik Ankarcrona.
Banbyggare var spanjoren Santiago Varela som även byggt världscupfinal i Göteborg.

Det var mycket dramatik i andra omgången.
Belgien vann genom två felfria ritter. Dels av Niels Bruynseels och så av Sverige-bekante Nicola Philippaerts med H&M Harley v. Bisschop.

Resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons