Halva VM-laget är på plats i mässhallarna på Elmia. Fredrik Jönsson och Peder Fredricson. Grabbarna dock bytt ut sina VM-hästar.
FOTO: Roland Thunholm/arkivbild

Stjärntätt på Elmia Scandinavian Horse Show

2018-10-09

Halva svenska silverlaget i hoppning från Tryon, USA, kommer till Elmia Scandinavian Horse Show, 10-14 oktober. Svenska utropstecknet Fredrik Jönsson är på plats tillsammans med bästa kompisen Peder Fredricson.

Det är något att se fram emot. Peder har med sig Hansson WL, som fick stå tillbaka för H&M Christian K vid VM, samt hingsten Crusader Ice. Fredrik Jönsson ger VM-hästen Cold Play vila efter VM-äventyret. Istället rider han sin andra 160-häst Luckie, ett sto efter Verdi-Romantiker.

Klart är också att Rolf-Göran Bengtsson gör ett besök på Elmia igen. Han återvände i fjol efter 20 års frånvaro från Jönköping för tävlande internationellt. Under åren har Rolf-Göran hunnit med både OS-silver individuellt och lag, EM-guld, EM-brons individuellt och EM-silver och EM-brons i lag. Dessutom var han under en längre period rankad världsetta.
- Jag red min sista stora tävling som bosatt i Sverige på Elmia. Jag gillar Elmia som tävlingsplats, bra underlag och bra publikutrymmen, berättade han i fjol.
Så det blir hoppning i världsklass.

Therese Nilshagen-Dante Weltino12 180913 RT

Dressyren
Här bjuds det på härliga unghästklasser och klasser för unga ryttare.
VM-ryttaren Therese Nilshagen och Anna Blomgren, internationell ryttare som bjöd på en härlig show i Scandinavium senast, kommer från Tyskland.
Båda tjejerna började sin karriär på Vällingby Ridsällskap och ridskolan i Vällingby. Duon kom senare under Louise ”Lussan” Nathhorsts beskydd.
Therese och Anna ger en clinic och kommer att vara med i unghästbedömning av de fyraåriga hästarna.

 – Anna och Therese är två av Sveriges mest spännande och intressanta dressyrryttare, säger Elmia Scandinavian Horse Shows Jana Wannius i ett pressmeddelande. Vi kan se fram emot en upplevelse som man inte glömmer i första taget. Det blir något alldeles extra för publiken att få möta två så skickliga ryttare som också har med sig influenser från utlandet.

Anna är årets testryttare i finalen och Therese är en av domarna. Lisen Bratt Fredricson håller i taktpinnen när det gäller show och underhållning.
- Jag kan avslöja att det blir tema Pippi Långstrump och massor av fart och fläkt.

Arrangörens hemsida

Equisport sänder live

Resultat

Förhandsinformation från arrangören:

Sex nationer deltar vid Elmia Scandinavian Horse Show – många världsryttare på plats

Förutom de svenska VM-hjältarna Peder Fredricson och Fredrik Jönsson kommer vi på Elmia Scandinavian Horse Show att kunna se världsstjärnor som Rolf-Göran Bengtsson och internationella toppryttare från sex olika nationer.

VM-hjältarna Peder Fredricson och Fredrik Jönsson är i gott sällskap när tredje upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show går av stapeln 10-14 oktober. Ryttare från sex nationer samlas för att under fem dagar göra upp om prispengar och ära i både hopp och dressyrtävlingar.

Bland de internationella namnen märks Bruce Goodin, Nya Zeeland, Robert Smith och James Davenport, Storbritannien, samt Lisa Nooren, Nederländerna.

Bland våra svenska ryttare finns Stephanie Holmén, det senaste årets stora komet i världseliten, med bland annat en världscupseger bland meriterna, liksom en av Sveriges största ryttare genom tiderna, Rolf-Göran Bengtsson, som vunnit både EM-guld, OS-silver och prestigefyllda turneringar som Longines Global Champions Tour.

Två av de ryttare som tävlar på hemmaplan i Jönköping är värda att nämna. Jens Wickström, som driver verksamhet i Barkeryd och tillhör den svenska toppen med bland annat ett SM-silver i bagaget. Angelie von Essen har länge tävlat i den internationella toppen och rider bland annat femstjärnig Grand Prix och nationshoppningar.

Under fredagen kommer de att mötas tillsammans med en stor del av Sverigeeliten i hoppningens stora galakväll, där Jönköping Grand Prix i samarbete med ATG avgörs i fem spännande heat och en Winning Round. En kväll med liveunderhållning av bandet Folkfest och genom ATG möjlighet till spel i alla omgångarna av hoppningen.

På söndagen rids tävlingens största klass, Volkswagen Grand Prix, där man tävlar om de riktigt stora prispengarna.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons