Henrik von Eckermann, segrare i Scandinavium 2018.
FOTO: Roland Thunholm

Biljettsläpp till världscupfinalerna

2018-10-11

Torsdag 11 oktober släpps biljetterna till de dubbla världscupfinalerna i april 2019. Det är Gothenburg Horse Show i Scandinavium som är värd för avslutningen på världscupsäsongen.

Världscupfinalerna, Longines FEI Jumping World Cup Final och FEI Dressage World Cup Final, är nästa stora kraftmätning för världens bästa ekipage och avgörs den 3-7 april 2019.

För ryttarna är världscupen den mest prestigefyllda tävlingen som går att vinna inomhus, vilket gör att trycket är högt på de åtråvärda finalplatserna. Aprildagarna i Scandinavium kommer dessutom att bjuda på intressanta unghästklasser och ungdomsklasser där Sveriges framtidsryttare göra upp, likväl som de populära showinslagen som Mounted Games och agility.

Kommande helg är det premiär för årets världscupsäsong i hoppning i Oslo, Norge, och nästa helg tar dressyren avstamp mot final med första deltävlingen i Herning, Danmark.

Det svenska silverlaget från VM i Tryon, USA, i september, siktar nu mot att kunna rida världscupfinal inför hemmapublik i april. Förra året vann världstrean Henrik von Eckermann, världscupkvalet i Göteborg och blev trea i finalen.
Sverige har en lång tradition av finalryttare i dressyrens världscupfinal och med årets resultat i åtanke så finns ingen anledning att tro att det blir annorlunda i april.
Gothenburg Horse Shows kunniga och engagerade publik har en finalhelg i världsklass att se fram emot.

Patrik Fredriksson är projektledare på Got Event som arrangerar Gothenburg Horse Show. Han säger så här om 2019 års tävlingar:
- Att få förtroendet att återigen få arrangera världscupfinalerna i både hoppning och dressyr är verkligen helt fantastiskt och vi är väldigt glada att kunna erbjuda Scandinaviumpubliken tillfället att se världseliten på så nära håll. Vi jobbar just nu hårt för att leva upp till förväntningarna, samtidigt som vi vill fortsätta att utvecklas som evenemang och verkligen erbjuda något alldeles extra för både ryttare och publik.”

Förra året följde 40 miljoner tv-tittare finalen i Paris och nu har publiken chansen att få uppleva den live i Scandinavium.

Missa inte denna storslagna final som kommer att bjuda på ridsport i sin absoluta världsklass och en stämning som bara Göteborgspubliken kan frambringa!

HÄR köper du din biljett!

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons