Distriktsmästerskap i Voltige 2018

2018-10-17

I helgen anordnades Östergötland sitt första distriktsmästerskap i Voltige på Stall Nyckelby! Voltige är en forma av gymnastik på hästryggen och deltagarna tävlade i två klasser - individuellt i skritt och individuellt i galopp. Totalt var det 13 starter från två klubbar, Eda Ridklubb och Föreningen Nyckelryttarna. Nyckelryttarna har varit iväg och tävlat flera gånger innan men för Eda var detta den första gången och voltigörerna var mycket spända inför sin första tävling. 

  

Alla tävlanden presterade bra och fick även coachning av domaren Anna Andersson från Köping innan start. Vinnare i galoppklassen blev Clara Öberg och i skrittklassen vann Alma Hollertz, båda Nyckelryttare. Fina medaljer delades ut till tre placerade i varje klass och alla startande fick rosetter och priser med sig hem. 

 

Förhoppningsvis kommer det att arrangeras DM i voltige varje år i fortsättningen och fler klubbar uppmuntras starta upp någon form av voltigeverksamhet! Är man intresserad av att börja träna eller starta upp voltige går det bra att kontakta grenledaren Malin Grönberg på malin.gronberg@hotmail.com 

 

Sponsorer

Annons