Stephanie Holmén firar guldet på SM i hoppning i Helsingborg. Silver till Magnus Jacobson och brons till Anna Olsson.
FOTO: Fredrik Jonsving

Stephanie Holmén svensk mästare

2018-11-11

Stephanie Holmén höll ihop det hela vägen. Med Flip's Little Sparrow red hon felfritt genom hela SM och kan titulera sig svensk mästare i hoppning inomhus.
- Jag åkte hit för att ta guldmedaljen, det var mitt mål, säger Stephanie efteråt.

Seniorernas SM-hoppning i Helsingborg blev en tuff historia. Efter två omgångar på 150-höjder var det bara två ryttare som lyckats rida felfritt: Stephanie Holmén, Österlens Ridklubb, på Flip's Little Sparrow och Magnus Jacobson, IM Sportriders Ryttarförening, på Meluha S. Upplagt för omhoppning om guldet.

Återigen blev det felfritt för de båda ekipagen, men med närmare två sekunder till godo red Stephanie säkert hem segern.
- Jag har inte hunnit känna efter så mycket än. Jag red en klass med två hästar direkt efter SM-klassen och nu har vi packat lastbilen i ösregn, säger Stephanie, som förhoppningsvis ändå hinner fira lite senare under kvällen.
- Jag får fira lite ikväll med min sambo och sen blir det nog något vid stallfrukosten imorgon.

Trots stora internationella framgångar under året värdesätter hon SM-guldet högt.
- Det är min första seniormedalj och det är klart att det varit ett mål i karriären, att ta en SM-titel. 

Bronset gick till Anna Olsson, Billdals Ridklubb, på Maximillian som slutade på ett tidsfel totalt.

SM i hoppning arrangeras i samarbete med ridsportens huvudsponsor Folksam.

Resultat

Stella Röhlcke red hem young rider-guldet

YRSM 2018-stella röhlcke-andrea persson-evelin lavénGlada medaljörer på inomhus-SM i hoppning för young rider. Fr v silvermedaljör Andrea Persson, guldmedaljör Stella Röhlcke och bronsmedaljör Evelin Lavén. Foto: Fredrik Jonsving

Det krävdes omhoppningar om medaljerna på inomhus-SM, 145-hoppning, för young rider.

Guldkampen stod mellan Stella Röhlcke och Andrea Persson som båda låg bäst till efter två omgångar på ett tidsfel vardera. När bara Stella red felfritt i omhoppningen var guldet klart.

Tre ryttare på fyra fel vardera gjorde upp om bronset i en spännande omhoppning. Evelin Lavén, Ängelholms Ryttarförening, på Easy Q var  den enda felfria där och fick kliva upp på bronspallen. 

Resultat

Webb-TV
Equisport sänder live från SM

Resultat och startlistor

Regler SM 2018 inomhus:
Seniorer
Young Rider
Juniorer

LÖRDAG

Vinnare Junior SM michelle cranning hillgren rasmus melanieFörra året blev det silver. Nu red Michelle Cranning Hillgren hem guldet på junior-SM i hoppning inomhus med Udermus. Fr v Rasmus Nilsson, Michelle Cranning Hillgren, Melanie Ling-Vannerus. Foto: Fredrik Jonsving

Juniorguldet till Cranning Hillgren

Juniorernas inomhus-SM i hoppning är avgjort hos Helsingborgs Fältrittklubb. Ny svensk mästare är Michelle Cranning Hillgren från Ilbäckens Ryttarförening på Udermus.

Finalen gick på 140-höjder och av de ekipage som var felfria i fredagens första omgång lyckades fem sätta en felfri runda igen. Därmed blev det omhoppning om medaljerna.

Och det blev en riktigt tuff guldstrid där Michelle Cranning Hillgren tillslut stod som segrare och svensk mästare, med en hundradel(!) till godo på silvermedaljören Rasmus Nilsson, IM Sportriders Ryttarförening, på Cit Cat. 

Bronset gick till Melanie Ling-Vannerus, Varbergs Ridklubb, på Verzace.

Fullständiga resultat Junior-SM

SM-finalerna för seniorer och young rider hålls på söndag.

FREDAG

Finalklart på SM i hoppning

Efter första omgången på SM i hoppning i Helsingborg är det klart vilka ryttare som gått vidare till helgens finaler i senior-, young rider- och juniorklassen. 

I seniorernas första 150-hoppning var nio ekipage felfria. Snabbast tid hade Stephanie Holmén, Österlens Ridklubb, och Flip's Little Sparrow som därmed segrade i klassen. 20 ekipage är vidare till söndagens final och kamp om SM-medaljer.

Fullständiga resultat

Tolv young rider-ekipage var felfria i sin första SM-omgång på 140-höjder. Evelin Lavén, Ängelholms Ryttarförening, på Easy Q var klart snabbast i tidshoppningen med över sex sekunder till godo på tvåan Mikaela Gustaphson, Strömsholms Ridsportförening, på Cum Laude. Liksom i senior-SM går de 20 bästa ekipagen från fredagens klass vidare till finalen på söndag.

Fullständiga resultat

Juniorernas finalklass går redan på lördagen. Hit har 27 ekipage kvalat via fredagens första omgång, en 135-hoppning. Hela 17 ekipage var felfria och snabbast var Rasmus Nilsson från IM Sportriders Ryttarförening som därmed red hem segern på Cit Cat.

Fullständiga resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons