Håkan Buskhe och Patrik Kittel förlänger samarbetet.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Patrik och svensk dressyr vinnare med Saab

2018-12-01

I samband med Sweden International Horse Show i Stockholm, fördjupar och förlänger Saab samarbetet med Patrik Kittel till och med 2024. Patrik Kittel är en av Sveriges mest framgångsrika dressyrryttare och har verkat som ambassadör för Saab sedan 2016.

Patrik Kittel är en internationellt framgångsrik svensk dressyrryttare som har sin bas i Nottuln i Tyskland. Under sin karriär har Patrik hittills vunnit fem SM-guld, två EM-brons, tävlat i VM och deltagit i den svenska OS-truppen år 2008, 2012 och 2016. Patrik är känd för sin starka drivkraft, sitt engagemang för unga ryttare och sin ambition att stödja den internationella utvecklingen av dressyrsporten. Patrik har varit Saabs ambassadör sedan 1 nov 2016 och parterna har nu valt att förlänga avtalet till och med 2024.

- Saab och Patrik Kittel har haft framgångsrika år sedan samarbetet inleddes 2016, och vi är stolta över att stödja Patrik och hans framgångar inom dressyren. Liksom Patrik Kittel, tycker vi att det är viktigt att stärka den internationella utvecklingen av dressyrsporten och få fler unga att engagera sig i ridsporten, säger Saabs VD Håkan Buskhe.

- Det känns tryggt att ha Saab i ryggen. Vårt samarbete ger mig möjlighet att utvecklas som ryttare, säger Patrik Kittel. Vi har en gemensam syn på dressyrens möjligheter att utvecklas och en gemensam ambition att öka antalet utövare.

Saab är officiell förbundssponsor till Svenska Ridsportförbundet och Grensponsor av dressyren sedan 2016. Saab har som ambition att vara med och utveckla ridsporten samt att få ridsporten att lyfta mot nya höjder. Saabs satsning syftar till att få fler utövare samt öka intresset och förståelsen för dressyrgrenen. Saabs bidrag till ridsporten är att föra in innovation och teknik i sporten samt bidra till att stärka sportens ställning i Sverige.
Den svenske förbundskaptenen Bo Jenå ser fler möjligheter.
- Det här betyder mycket även för de yngre ryttarna. Vi kan göra en riktigt långsiktig satsning, säger han. Vi har en fin bredd i svensk dressyr. Men nu har vi möjlighet att fånga upp ännu fler ryttare.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons