Peder - best in show- kör ärevarv.
FOTO: Roland Thunholm

Bil till Peder för totalsegern

2018-12-02

Peder Fredricson blev bäste ryttare totalt, Best in Show, i hoppningarna under Sweden International Horse Show och red hem vinnarbilen. Han var trea i Grand Prix, 155-hoppningen, med Hansson WL.

- Men det har varit en sån där svensk lagom helg. Jag vill alltid vinna, konstaterade Peder, som öppnade helgen med en präktig förkylning.
Men han hade jämna placeringar hela tiden med båda hästarna.
- Jag har inte varit sämre än femma i någon klass.

Marlon Modolo Zanotelli-Sirene de la Motte1 181202 RT

Det blev en duell i Grand Prix mellan Peder Fredricson och Marlon Modolo Zanotelli om meetingpriset - en bil.

Nu blev det väldigt rättvist. En bil var eftersom Marlon vann Grand Prix-hoppningen och kunde köra ärevarv i bilen för den segern i Grand Prix.
Peder fick sin bil som bäste ryttare totalt.

- Det här är min favorittävling framför alla andra. Jag älskar Sverige och skulle gärna flytta hit, sa Marlon efter segern.
Nu ska sägas att han är gift med svenska hoppryttaren Angelica Augustsson. Men hemort är Bryssel för paret.

Petronella Andersson försvann tidigt från Sverige. Även hon bor i Bryssel och tillhör det där tuffa gänget med unga svenska tjejer som utmanar allt och alla. Nu var hon tvåa i Grand Prix med Eclatant efter ett nedslag i omhoppningen.
- Klart jag är besviken. Det blev ingen segerbil, sa hon.

Petronella har fått chansen även i världscupen och tog fina poäng i Lyon. Hon har en rad topphästar men de kommer och går för hon jobbar för ett handelsstall.
- Jag vet att det ska vara så. Man blir van, säger 27-åringen från Ljunghusen som inte tänker flytta tillbaka till Sverige ännu.

För Peders del gäller det att ladda om direkt. Han rider även Sweden Masters-klassen under söndagskvällen i Friends Arena. Och nästa helg rider han i Genéve. Där väntar topp tio-final med hästarna H&M All In och H&M Christian K. Helgen därpå drar han till superfinalen i Longines Global Champions Tour. Och så avslutar Peder tävlingsåret med världscupen i London.
- Jag landar i Sverige på julaftons morgon, säger han.

Resultat

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons