Annons

    Hem / Aktuellt / 2019 / Ankarcrona segrade med Europa mot Amerika

Ankarcrona segrade med Europa mot Amerika

Svenske förbundskaptenen Henrik Ankarcrona firade triumf i Paris.
Han tog Europa till en ny seger mot Amerika i ridsportens motsvarighet till golfens världsdelstävling i Riders Masters Cup. Siffrorna var förkrossande 125 mot 80

- Fantastiskt härligt.  Vi kunde hålla huvudet kallt hela vägen, säger Henrik Ankarcrona.
Han är stolt. Vilket han brukar vara när han fört Sverige till toppen.
Han är minst lika stolt nu efter Europas seger. Den femte raka för övrigt.

- Känn ingen press. Men Europa har vunnit senaste gångerna. Så visst kände jag av pressen, erkänner han när segern är klar.
- Det här känns jättestort.
Han basade över ett topplag. Med Martin Fuchs, Schweiz, Jos Verloy, Belgien, Sveriges Henrik von Eckermann, Franrikes Kevin Staut och irländaren Darragh Kenny blev det till slut en promenadseger.
Även om Amerika hade ryttare som Rodrigo Pessoa och Eric Lamaze i laget.
I Europas lag red Henrik von Eckermann med Fancy Me.

I första omgången ställdes han mot Laura Kraut, USA, och i andra fick ha möta Rodrigo Pessoa.Han gjorde sitt jobb och bidrog till segern.
Det händer massor kring prisutdelningen. Henrik Ankarcrona ska hyllas som vinnande kapten.
Han landade i ett Paris med demonstrationer och oroligheter. Men det påverkade inte tävlingarna.

Sverige visste det. Henrik Ankarcrona är en vinnande kapten med tanke på nationssegrar både i Aachen, Hickstead och Falsterbo för Sverige. Nu tar han också Europa till svindlande höjder.
Han har jobbat hårt för att få ihop bästa laget, Henrik von Eckermann, Sverige, Martin Fuchs, Schweiz, Jos Verloy, Belgien och Darragh Kenny, Irland.

Resultat

FÖRHANDSINFORMATION

Ankarcrona utsedd till europeisk lagkapten

När den prestigefyllda lagtävlingen Riders Masters Cup rids i Paris den 6 december leds det europeiska laget av en svensk lagkapten. Det är Svenska Ridsportförbundets förbundskapten i hoppning, Henrik Ankarcrona, som har fått det fina uppdraget.

- Det är ett otroligt ärofyllt uppdrag såklart. Det är ju hela Europa som ska representeras. Det är klart att jag blev smickrad när jag fick frågan, det var inte svårt att tacka ja, säger Henrik Ankarcrona.

Riders Masters Cup är en transatlantisk uppgörelse mellan lag Amerika och lag Europa, med inspiration från golfens Ryder Cup. De två lagkaptenerna tar ut fem ryttare var som rider dueller mot varandra i en rafflande uppgörelse på högst internationella nivå. Det är femte gången tävlingen arrangeras och Europa har hittills inte förlorat.
- Det visste jag faktiskt inte. Det var jobbigt att höra, nu blev jag nervös, skojar Ankarcrona, och lägger till:
- Det ska bli väldigt kul. Det är ju en kul grej, även om jag såklart kommer att ta uppdraget på största allvar. Samtidigt är det förstås inget som påverkar mitt uppdrag som svensk förbundskapten.

Hans motståndare blir ingen mindre än Robert Ridland, till vardags förbundskapten i hoppning i USA. Ridland förde sitt lag till VM-guld på hemmaplan i Tryon förra året, efter en spännande omhoppning mot just Sverige som ju tog silver. Chans till revansch för Ankarcrona alltså!
Nytt för årets Riders Masters Cup är att den amerikanske lagkaptenen kan välja ryttare från hela Nord- och Sydamerika till sitt lag.

Frågan är om kapten Europa kommer att ta ut några svenska ryttare till laget. Peder Fredricson och Henrik von Eckermann är anmälda till Paris för att rida de femstjärniga klasserna.
- De får allt se till att komma med sina bästa hästar om de ska ha en chans att vara med i mitt lag, säger Ankarcrona och skrattar.
- Jag ska ta ett allvarligt snack med dem.