Annons

  Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Final i ATG Riders League i Billdal

Final i ATG Riders League i Billdal

Sista omgången av ATG Riders League blev en riktig nagelbitare. Till slut blev det Adrian Conin som kunde kliva högst upp på prispallen.

Det gick fortare och fortare när finalen av ATG Riders League avgjordes med winning round på lördagskvällen. Adrian Cronin, ursprungligen från Irland och numera bosatt i Skåne, gick i mål dryga fem sekunder före Jens Wickström som var i ledning innan. Sista startande Jüri Sokolovski satsade friskt och slog Adrians tid med nästan åtta tiondelar men en bom föll oturligt.

30 000 kronor blev det således till vinnaren Adrian Conin, Skyrup Country Club, på Hard to Beat G, 20 000 till Jens Wickström, Jönköpings Fältrittklubb, på Odezza BTB och 10 000 kronor till trean Emmie Jansson, Sportriders Hästsportförening, med Maja 757.

Adrian har haft stora framgångar i ATG Riders League, hann vann i Borås och har varit tvåa två gånger.

Resultat

Om ATG Riders league

 • Syftet med ATG Riders League är att tillföra tävlingar som blir lika utvecklande för unga satsande ryttare på erfarna hästar, som för etablerade elitryttare på yngre, talangfulla hästar.
 • Tävlingen bidrar med totalt 1 miljon kronor under 2019 direkt till ridsporten i form av prispengar och arrangörsbidrag.
 • Svenska Ridsportförbundet ansvarar för det sportliga genomförandet.

FÖRHANDS

Dags för tredje omgången av ATG Riders League hos Billdals Ridklubb.
I startfältet i kvalklassen finns en rad ryttare som varit med i talangprogrammet ATG Hopp&Talang, ett samarbete för ryttarutveckling mellan Svenska Ridsportförbundet och ATG.

I ATG Hopp&Talang Ryttarutveckling nivå 4 får sex ryttare under ett år stöd och hjälp för att ta sin sportsatsning till nästa nivå. Talangerna får hjälp med bland annat mental träning, kostlära, egen fysträning och träning av hästen.

Och det betalar sig att få vara med i ett utvecklingsprogram.
Ryttarna från ATG Hopp&Talang som startar hos Billdals Ridklubb är:

 • Anna Persson, Österlens Ridklubb,  talang första året 2014
 • Py Jägerden, Strömsholms Ridsportförening, talang 2015
 • Sissela Smith, Åby Ridklubb, talang 2017
 • Matilda Pettersson, Strömsholms Ridsportförening, talang 2017
 • Alexandra Eriksson, Västkustens Hoppryttare, talang 2015
 • Josephine Karlsson, Billdals Ridklubb, talang 2016

Det finns ett visst favorittryck på Matilda Pettersson från Strömsholms Ridsportförening. Hon var trea i senaste omgången på Flyinge, bara slagen av irländaren Thomas Ryan och danskan Linnea Ericsson Carey.

ATG Riders League rids i kval och final på respektive 1,35 och 140 meters-nivå.
– ATG Riders League medför att ekipage på den här nivån får chans att utvecklas ytterligare och ger en ökad upplevelse för publiken. Dessutom är det fantastiskt att både ryttare på väg upp får chans att utvecklas. Men också att etablerade ryttare kan ta fram nya yngre hästar, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Matilda Pettersson ser fram mot helgen:
- Det är en så häftig tävlingsform som drar igång världens atmosfär.

Equisport sänder live

Regler