Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Internationell U25-dressyr under Gothenburg Horse Show

Internationell U25-dressyr under Gothenburg Horse Show

Med en gemensam vision att utveckla unga talanger introducerar Gothenburg Horse Show tillsammans med Lövsta Future Challenge två nya internationella dressyrklasser för U25-ryttare.

Tävlingsledaren Tomas Torgersen har länge letat efter en möjlighet att utveckla dressyrprogrammet, nu möjliggörs det tillsammans med Lövsta Future Challenge.

- En glad nyhet för alla dressyrentusiaster! Den här möjligheten som vi tillsammans med Lövsta Future Challenge nu kan genomföra blir en perfekt komplettering till tidigare program. Det ger både internationella och svenska U25-talanger chansen att få prova på Scandinaviums speciella och unika atmosfär, säger Tomas Torgersen.

Samarbetet med GHS ligger helt i linje med Lövsta Future Challenges mål att utveckla svensk ridsport genom att ge unga talanger – både hästar och ryttare – rätt förutsättningar att utvecklas mot internationell Grand Prix. En av grundarna till Lövsta Future Challenge är Tinne Vilhelmson Silfvén, som menar att det här är en värdefull möjlighet för de unga ryttarna att få mer rutin i ett internationellt sammanhang.

- Det här är en fantastisk möjlighet för de unga ryttarna att få mer rutin i ett internationellt sammanhang. Det här ligger helt i linje med Lövsta Future Challenges vision att utveckla unga ryttare, och att ge dem chansen att få rida under Gothenburg Horse Show är fantastiskt! säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Dressyrpubliken kommer bjudas på ett digert program under Gothenburg Horse Show 2020, med världscupklasser, unghästar och nu även U25-klasserna. De internationella U25-ryttarna kommer att tävla i Lövsta Future Challenge Grand Prix-klass under onsdagen för att därefter mötas i en Lövsta Future Challenge Kür på fredagen.

Fakta CDIU25

Ekipagen kan starta i U25 Grand Prix klasser till och med det år då ryttaren fyller 25 år, 2020 är det ryttare födda 1995 eller senare som har chansen. Programmen som rids är på i stort sett samma svårighetsgrad som Grand Prix, men med något lägre krav på antal steg i piaff samt att saxen rids i trav i U25-programmet. U25-ryttare har sedan några år tillbaka sitt eget EM och kategorin av ryttare och tävlingar växer stadigt. Sverige har varit framgångsrika med lagmedaljer och samtliga lagryttare har ridit Lövsta Future Challenge-serien nationellt med framgång.

Fakta Lövsta Future Challenge

Bakom Lövsta Future Challenge står Antonia Ax:son Johnson, visionär och ägare till Lövsta Stuteri. Med konceptet, som etablerades 2011, vill Lövsta Future Challenge bidra till att öka svensk ridsports konkurrenskraft internationellt. Unga hästar och unga ryttare står i fokus och målet är en bredare svensk elit som hävdar sig väl i mästerskapssammanhang.

En annorlunda Pride

Den här veckan är det Stockholm Pride, och om allt varit som vanligt skulle ridsporten tåga tillsammans med idrotten i den fantastiska Prideparaden på lördag.