Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Nya svenska namn i FEI

Nya svenska namn i FEI

Henrik Ankarcrona och Patrik Kittel tar plats i varsin kommitté i det internationella ridsportförbundet FEI. Det fastställdes av FEI Board i anslutning till veckans General Assembly i Moskva. Det är också klart med VM-arrangörer 2022.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona valdes in i den internationella hoppkommittén och Patrik Kittel tar plats i dressyrkommíttén.
- Fantastiskt roligt och helt i linje med strategiarbetet Ridsport 2025 där ett av målen är att öka Sveriges inflytande internationellt, säger Svenska Ridsportförbundets generalsekreterare Annika Tjernström.

Beslut har också tagits angående arrangörer av VM 2022. Herning i Danmark arrangerar VM för hoppning, dressyr, para och voltige. Pratoni del Vivaro, Italien, står som värd för VM i fälttävlan och körning.

VM 2022 kommer att vara kval till OS och Paralympics 2024 i Paris, för hoppning, dressyr, fälttävlan och parasport.

Leipzig i Tyskland arrangerar världscupfinaler 2022 i hoppning, dressyr, fyrspann och voltige.

2023 blir det finaler i hoppning och dressyr i Omaha, USA och 2024 i Riyadh, Saudiarabien. Bordeaux, Frankrike arrangerar världscupfinal i fyrspann såvä 2023 som 2024.

Tinnes satsar på framtiden i Wellington

Tinne Vilhelmson Silfvén har visserligen pensionerat sin största stjärna Don Auriello. Men hon ligger inte på latsidan för det. Nu satsar Sveriges dressyrdrottning mot nya framgångar med framtidshoppen Esperance och Etoine.