Annons

    Hem / Aktuellt / 2019 / Nyhetsarkiv / Ridsportens Trygghetspris till Elin Fernqvist

Ridsportens Trygghetspris till Elin Fernqvist

Ridsportens Trygghetspris delades ut för första gången på söndagen.
Elin Fernqvist heter den första pristagaren, och hon fick ta emot priset i Friends Arena, i samband med Sweden International Horse Show.

Ridsportens Trygghetspris ska uppmärksamma unga initiativ för en tryggare ridsport, och är instiftat av Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends i samarbete med Hugo Stenbecks stiftelse.

Elin Fernqvist är en sann förebild i sitt arbete för en trygg ridsport, menar juryn som motiverar priset med följande nominering;

Elin är initiativtagare till Idrottslyftssatsningen #tryggmedhästpåhamre som idag präglar all verksamhet som bedrivs på ridklubben, där unga som vuxna stöttar och stärker varandra i den dagliga verksamheten. Elins engagemang är verkligen ett levande bevis på hur man kan bidra till en trygg miljö för barn och unga, både i stallet och på nätet.

Förutom den fina utmärkelsen och en pokal får Elin Fenqvist en skräddarsydd utbildning av Stiftelsen Friends.

Ridsportens Trygghetspris är en del i ”Trygga ledare”, en treårig satsning på ett tryggt och positivt klimat inom ridsporten som genomförs av Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends med stöd av Hugo Stenbecks Stiftelse.

Syftet med satsningen är att förstärka den positiva sociala miljön för barn och unga. För att kunna göra mer träffsäkra insatser i trygghetsarbetet inleddes Trygga ledare-satsningen med en nulägesanalys där man lyssnade in erfarenheter från ridsportens ledare.

Nyligen presenterades Peder Fredricson, Stephanie Holmén och Vanessa Falk som nya stolta Friends-ambassadörer i arbetet mot mobbning och för att alla barn, unga och vuxna ska känna sig trygga i stallet.

Ridsportens Trygghetspris

Peder Fredricson delade ut Ridsportens Trygghetspris till Elin Fernqvist tillsammans med Elin Gustavsson, ordförande Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion, Li Åsebring, metodutvecklare på Stiftelsen Friends och Catrine Andersson, projektledare för Trygga Ledare på Svenska Ridsportförbundet.

”#trygg med häst på hamre

Ridsportens Trygghetsambassadörer