Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Peder vann Global Champions League

Peder vann Global Champions League

Peder Fredricson är suverän. I Prag red han hem lagsegern med Shanghai Swans i Global Champions League tillsammans med H&M Christian K. Ett välbetalt jobb.

Det var tufft och svårt. Inget av de sex finallagen var felfria. Men Shanghai Swans öppnade bra. Peder och H&M Christian K landade med ett nedslag. Så fortsatte lagkompisarna Pius Schweizer, Schweiz, och Daniel Deusser, Tyskland, med felfria ritter för laget.

Laget slutade på totalt 4+8 =12 fel, och kunde fira med segerchecken på 2 743 040 Euro, lite drygt 29 miljoner kronor.

Resultat

Lördag 23 november - GCT Grand Prix:

Felfri avslutning för Peder

Peder Fredricson och H&M All In visade världsklass i andra omgången av Longines Global Tour Super Grand Prix i Prag. En felfri ritt gav en åttonde plats.

Luften gick ur finalen med svenska ögon när Peder och den bevingade hästen H&M All In hade åtta fel i första omgången. Men en felfri andra omgång i Super Grand Prix satt bra för både Peder och svenska supportrar.

Vann finalen och alla miljonerna gjorde förhandsfavoriten Ben Maher, Storbritannien, med Explosion W, årets superhäst. 

Både Ben Maher och tvåan Darragh Kenny kommer till Sweden International Horse Show nästa helg!

Fredag 21 november:

Peders lag vidare till final

Peder Fredricson red felfritt och tog sitt lag Shanghai Swans till söndagens superfinal i Global Champions League i Prag, Tjeckien.

Med H&M Christian K stod Peder för lagets enda felfria ritt. Lagkompisarna Daniel Deusser och Shane Sweetnam hade fyra fel vardera, men tack vare snabba tider räckte ändå resultatet till en fjärdeplats och en biljett till finalrundan på söndag.

Tolv lag startade i fredagens semifinal. Sex gick vidare till final. För Evelina Tovek och Henrik von Eckermann blev det tyvärr en tung kväll. Deras lag Scandinavian Vikings slutade på 16 fel och tionde plats.

Resultat

Peder kan se fram emot både lördagens Super Grand Prix, där han startar individuellt. Och söndagens lagfinal. 

Lördagens GP rids över två rundor. Första rundan startar klockan 20:00. Söndagens lagfinal rids också den över två rundor med första start 15:30.

Start- och resultatlistor

TV-tider

GCT TV sänder live på webben

Lördag
Eurosport 2 sänder: 20:00-20:50 och 21:35-22:42, Global Champions Tour

Söndag
Eurosport 1 sänder: 22:17-00:02, Global Champions Tour, repris

Måndag
Eurosport 1 sänder: 19:33-20:00, Global Champions League, eftersändning


TORSDAG

Toppritt av Evelina Tovek

Evelina Tovek och Malin Baryard Johnsson svarade för suveräna ritter i kvartsfinalen av Global Champions League i Prag, Tjeckien.
Båda var felfria.

Evelina Tovek öppnade med en felfri ritt för sitt lag Scandinavian Vikings med superhoppande Dalila de la Pomme. Det räckte för att laget skulle nå semifinalen. Även om Evelinas lagkamrater inte prickade rätt på samma suveräna sätt som Evelina.

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana var i storform.  Ritten var topp-topp. Det såg löjligt enkelt ut och felfritt förstås. Men Malins lagkompisar var inte i samma starka form. Så Malins lag, Berlin Eagles, är tyvärr inte vidare till semifinal.

Däremot ansluter Peder Fredricson med sitt lag Shanghai Swans som är direktkvalat till semifinalen. Planen är att H&M Christian K är hästen Peder rider.

Resultat

FÖHANDSINFORMATION:

Dags för superfinal och slutspel i Longines Global Champions Tour och Global Champions League 21-24 november. Spelplatsen är Prag, Tjeckien.

Svenska uppställningen är Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Evelina Tovek och Henrik von Eckermann.

Peder rider både slutspelet i lag för sitt Shanghai Swans med start torsdag och i Longines Global Champions Tour Super Grand Prix, lördag kväll.
- Planen är att jag väljer H&M Christian K för laget, berättar han när han landat i Prag. Och känns allt bra är det H&M All In som hoppar Grand Prix.

Peders lag är klart för semifinal eftersom de fyra topplagen från grundserien är direktkvalade till semifinalen. Lag 5-16 rider kvartsfinal och åtta av dessa går vidare till semifinalen. I finalen får sedan de sex bästa lagen starta.

Toppar  efter grundserien gör London Knights, före St Tropez Pirates och trea är Madrid in Motion, och som sagt Shanghai Swans är fyra.

Malin Baryard Johnsson rider för starka Berlin Eagles där bland annat Ludger Beerbaum, Tyskland, är en av toppryttarna. Laget är sexa efter grundserien. Evelina Tovek och Henrik von Eckermann rider båda för Scandinavian Vikings. Laget är åtta i tabellen.

Det handlar om stora prispengar i GCL. Totalt handlar det om en pott på 10.000 000 euro fördelat på pristagarna.

I Longines Global Champions Tour Super Grand Prix handlar det om 1 250 000 euro. Vinnaren rider hem 300 000 euro, över 3,2 miljoner svenska kronor.
- Jag red de här finalerna förra året i Prag. Det var mycket fina tävlingar, menar Peder.

Han tillhör topp tio-ryttarna i ligan som får rida om de här stora pengarna. I topp finns Ben Maher, Storbritannien, före Pieter Devos, Belgien, och Daniel Deusser, Tyskland.

Start och Resultatlistor