Annons

    Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2019 / Dressyrlandslagen för 2020 klara

Dressyrlandslagen för 2020 klara

Förbundskapten Bo Jenå och landslagsledarna för ungdomstrupperna har tagit ut landslagen för 2020.

I dressyrens spetstrupp finns EM-laget från Rotterdam i somras, Patrik Kittel, Therese Nilshagen, Antonia Ramel och Juliette Ramel.

Ett namn som saknas i dressyrens spetstrupp är Rose Mathisen som funnits med i landslagssammanhang länge. Hennes Zuidenwind 1187 är såld,

Zuidenwind har utbildats och tävlats oerhört framgångsrikt av Rose Mathisen. Ekipaget har under många år varit del av det svenska landslagets spetstrupp och har radat upp internationella placeringar i Grand Prix. Senast i somras segrade de i både GP och GP Kür under Stockholm Horse Week. Zuidenwind och Rose var del av det svenska laget som tog brons vid EM i Göteborg 2017.

Zuidenwind har dessutom varit väldigt framgångsrik i den svenska aveln. Han har lämnat ett stort antal framgångsrika avkommor och dessutom tilldelats utmärkelsen årets Breeder’s Trophy- hingst samt vunnit Folksams Hingstpris.

Ny ryttare blir Akane Kuroki, Japan, som har sin bas hos Jessica von Bredow-Werndl och Benjamin Werndl i Tyskland, och som bland annat deltog i OS i Rio 2016.

Ungdomstrupperna i dressyren ingår nu i Saab Team Sweden Dressage där dressyrryttare från ponnynivå till U25 tar plats tillsammans med seniortruppen.

HÄR hittar du landslagen i dressyr för seniorer och U25 för 2020

HÄR finns landslagen i dressyr young rider, junior, children, ponny